«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Κυκλοφόρησε το καινούριο βιβλίο της Ιωάννας Γ. Χρυσάκη "Διηγήματα μπονσάι-Δοκίμια Σκέψεις του Ποδαριού, Σκοτεινές Σκέψεις "

Ιωάννα Γ. Χρυσάκη: Δυο λόγια σχετικά με το καινούριο μου βιβλίο "Διηγήματα μπονσάι-Δοκίμια Σκέψεις του Ποδαριού, Σκοτεινές Σκέψεις ", ΥΔΡΑΝΗ. Ιωαννα Χρυσακη

Βιογραφικό Σημείωμα - Ιωάννα Γ. Χρυσάκη  

 γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διαφήμιση - Δημόσιες Σχέσεις - Marketing & Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως υπεύθυνη, γραμματεία Διοίκησης σε Εμπορικές και Τεχνικές Επιχειρήσεις. Γράφει ποίηση, λογοτεχνικά κείμενα και άρθρα. Έλαβε πανελλήνιο βραβείο ούσα 16 ετών σε σχολικό διαγωνισμό ποίησης με θέμα ποίηση του Β. Κορνάρου "Ερωτόκριτος και Αρετούσα ".

Στις 25-01-2019 τιμήθηκε με το 3ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης της UΝΕSCO & Ε.Π.Ο.Κ για την "Παλιννόστηση των Γλυπτών και των Μαρμάρων του Παρθενώνα " με το ποίημα "Ακρόπολη " στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στις 31-3-2019 έλαβε τιμητική διάκριση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης του Λογοτεχνικού Συλλόγου "ΛΙΝΟΣ " με το ποίημα της " Νικόλαος Καζαντζάκης". Τον Ιανουάριο του 2021 τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Πρωτοτυπίας, από το διεθνή φορέα της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με το ποίημά της "Τους ξεγέλασες " στον ποιητικό διαγωνισμό με θέμα "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ", καθώς και επαίνους συμμετοχής σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες το ίδιο έτος.

Επιπλέον γράφει κριτικές εντυπώσεις σε διάφορα λογοτεχνικά-επιστημονικά-πολιτιστικά ιστολόγια και στο ηλεκτρονικό κι έντυπο περιοδικό του εκδοτικού οίκου " 'ΑΝΕΜΟΣ", " 'Ανεμος magazine", για τις Εκδόσεις "ΕΛΚΥΣΤΗΣ " και "ΑΠΑΡΣΙΣ ", "ΓΛΑΥΚΑ ", "ΌΣΤΡΙΑ ", "ΔΡΟΜΩΝ " κ.α.

Κείμενα και ποίησή της έχουν απαγγελθεί σε ιντερνετικές ραδιοφωνικές εκπομπές λόγου και τέχνης. Η ίδια, ως ραδιοφωνικός παραγωγός συνεργάζεται με τον ιντερν.σταθμό ACTION RADIO, με την εκπομπή λόγου και μουσικής "Κομ-μάτια ραδιο-φονικά ". Έχει δώσει συνεντεύξεις σε εκλεκτούς αρθρογράφους, συγγραφείς και σε ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς της Ροδόπης και Αθηνών (παρέμβαση - αναφορά στο θέμα της Παιδείας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ). Έχει συμμετάσχει σε 17 συνολικά Ανθολογίες, 13 Πανελλήνιες και 4 διεθνείς. Έχει μια κόρη τη Σοφία το ωραιότερο δημιούργημα της ζωής της. Βιβλιογραφία : 1. "Ζωή μου, βάλε εσύ τον τίτλο! ", εκδόσεις Αγγελάκη 2. "Διηγήματα μπονσάι - Δοκίμια Σκέψεις του ποδαριού, Σκοτεινές σκέψεις", e-book Υδράνη (15o τεύχος βιβλιοπαρουσιάσεις-ένθετο ). Άλλες της αγάπες η στιχουργική, το τραγούδι και η ζωγραφική.