«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 


ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΌ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,

ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΦΟΡΟΙ

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Εμείς θα πληρώνουμε το 95% των φόρων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 5%!

Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε 28,8%, στη στέγαση 18,7%. Ενώ όσο εμείς μειώνουμε συνεχώς την κατανάλωση των βασικών τροφίμων, οι εταιρείες ενέργειας,  των μεγάλων σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν στη κυριολεξία , με κέρδη ρεκόρ!

Την ίδια στιγμή που οι  μισθοί μας είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2007 και η ακρίβεια κατατρώει καθημερινά το εισόδημά μας, οι αυξήσεις στα καύσιμα και την ενέργεια είναι δυσβάστακτες, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση το νέο προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο λαός το 2024 να πληρώσει 6,2 δις ευρώ παραπάνω φόρους από το 2023, με αυξήσεις του ΦΠΑ, με συνέχιση της ληστείας του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα. 

Ταυτόχρονα προβλέπει νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια που ανοίγουν τον δρόμο για  ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΣΔΙΤ και την ίδια στιγμή οι μεγάλες επιχειρήσεις μέσω του νέου προϋπολογισμού να μοιράζονται 12,1 δις ευρώ από τα δικά μας χρήματα!

Και ενώ παραμένουν τα χιλιάδες κενά σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς, υποβαθμίζονται τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της πόλης μας, απουσιάζουν σημαντικά έργα για την προστασία της ζωής μας, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος, αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει κοντά στα 5 δις ευρώ το χρόνο στα κοράκια του ΝΑΤΟ για να σκοτώνουν παιδιά στην Παλαιστίνη, για να συμμετέχει η χώρα μας στους επικίνδυνους Νατοϊκούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Τα νέα pass και τα διάφορα «καλάθια» ή οι πενιχρές αυξήσεις σε συντάξεις και στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που πανηγυρίζει η κυβέρνηση είναι ψίχουλα μπροστά στις απώλειες των περασμένων ετών, την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, 13ης και 14ης σύνταξης, τα κομμένα δώρα, τον πληθωρισμό στα τρόφιμα που σήμερα τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο Υπερμνημόνιο του “Ταμείου Ανάκαμψης”.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Τώρα είναι ώρα μάχης και αγώνα! Μπορούμε μέσα από τον αγώνα μας να έχουμε κατακτήσεις για ουσιαστική προστασία του εισοδήματός μας, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

            Καλούμε όλα συνδικάτα να μπουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα και της ενημέρωσης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να δυναμώσουν τη συζήτηση παντού, με γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες, αγωνιστικές παρεμβάσεις. Να διαμορφώσουν κλίμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται αυτό το διάστημα και να προετοιμάσουν ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

Καλούμε όλους τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς του Αγρινίου, τη νεολαία, τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να δώσουν μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2024. Η προστασία του λαϊκού εισοδήματος κόντρα στην φοροαφαίμαξη μας αφορά όλους. Μόνο μέσα από τον κοινό μας αγώνα μπορούμε να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και του μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν μπροστά στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης, που μειώνει ακόμη περισσότερο τους φόρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και εξοντώνει τους φτωχούς επαγγελματίες.

ΩΣ ΕΔΩ! – ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες

Φορολογεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες

για να τα δίνει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Να καταβληθούν κανονικά τα Δώρα Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους.Κανείς εργοδότης να μην τολμήσει να ζητήσει πίσω το Δώρο. Θα μας βρουν απέναντί τους.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Αναβάθμιση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.,

 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,

 ΣΤΙΣ 7Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

 

***

Το Ε.Κ.Α. στηρίζει την κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων Δήμου Ξηρομέρου, Καλάμου και Καστού ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ε.Κ.Α. στηρίζει την κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων Δήμου Ξηρομέρου, Καλάμου και Καστού ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των κατοίκων για την άμεση ακύρωση της "Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών" στις Εχινάδες Νήσους και τον νομό μας, που θα οδηγήσει σε επέκταση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα. Πρόκειται για πραγματικό έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας, μιας και μετά την ψήφιση του Προεδρικού Διατάγματος (Ιανουάριος 2023) για την ίδρυση της Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, μεταφέρονται υπάρχουσες μονάδες από την τοποθεσία Διόνι Μεσολογγίου κοντά στο παραλιακό μέτωπο Αστακού - Μύτικα με την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, καταλαμβάνοντας 20 στρέμματα θαλάσσιου και χερσαίου χώρου.

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Η υλοποίηση του σχεδιασμού, με τις νέες μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας που θα δημιουργηθούν και την επέκταση των υφισταμένων, θα είναι ξεκάθαρο έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής και των άλλων γειτονικών περιοχών. Ωφελημένη θα είναι μόνο η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων ιχθυοκαλλιέργειας που ήδη λυμαίνονται την περιοχή.

Ήδη υπάρχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις απ’ αυτούς τους σχεδιασμούς στην χορταριασμένη και θολή θάλασσα, από τα περισσεύματα των διατροφικών σκευασμάτων και των περιττωμάτων της ιχθυοκαλλιέργειας, την ορατή θόλωση των θαλάσσιων υδάτων, τη νέκρωση του βυθού, όχι μόνο κάτω απ’ τις δεξαμενές και τα κλουβιά, αλλά και σε ευρύτερες θαλάσσιες ζώνες.Ο τρόπος της ανάπτυξης αυτού του τομέα, με τη μορφή που επιλέγεται απ’ το σύνολο των μέχρι σήμερα ελληνικών κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που πατάνε πάνω στις προβλέψεις της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της ΕΕ είναι καταστροφικός.

Η ανάπτυξη αυτών των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, με τον τρόπο που την επιβάλουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, αποβλέπει μόνο στην αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που βρίσκονται πίσω από αυτές, γι’ αυτό και έρχεται μαζί με την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, τα χαμηλά μεροκάματα, τις εργασιακές συνθήκες «γαλέρας» που επικρατούν, που φτάνουν μέχρι τα εργοδοτικά εγκλήματα με θύματα τους εργαζομένους.

Γι’ αυτό και η δημιουργία Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών και η χωροθέτησή τους,  πρέπει να γίνει με βάση τα συμφέροντα του λαού των περιοχών αυτών και όχι των επιχειρηματικών ομίλων.Και ταυτόχρονα να υπάρξουν ή να δημιουργηθούν υποδομές και λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.Με σεβασμό προς τους μικρομεσαίους ψαράδες, με αντίστοιχη λήψη μέτρων στήριξης για την επιβίωσή τους.Με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Το Δ.Σ.

Αγρίνιο 10/12/2023