«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Εγκαινιάστηκε η πολύχρωμη έκθεση του Χαράλαμπου Ζαχαρόπουλου 

 Το απόγευμα του Σαββάτου (2/12) εγκαινιάστηκε η πολύχρωμη έκθεση του Χαράλαμπου Ζαχαρόπουλου στην αίθουσα Μουσείο της π. Δημοτικής Αγοράς, με τον τίτλο  Χρώμα και Νερό και η  οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις πέντε Ιανουαρίου 2024.

 Ζωγραφική, γλυπτική, αγιογραφία, συλλειτουργούν και ξεδιπλώνουν το ταλέντο ενός ευγενή και χαμηλόφωνου δημιουργού με μεγάλο εύρος παραγωγής...

Η έκθεση συγκεντρώνει εκατόν σαράντα έργα χωρίς χρονολογική παρουσίαση.

 Ο Χαράλαμπος Ζαχαρόπουλος ταξίδεψε ως περιηγητής στην ύπαιθρο και στις πόλεις προκειμένου να συλλάβει και να  αποδώσει με το χρωστήρα του το φως και το χρώμα που αναδύει ο κάθε τόπος. Νησιωτικά τοπία, αστικά κέντρα, στιγμές καλοκαιρινής ξενοιασιάς, αγροτικές εργασίες μιας άλλης εποχής, αλλά και νεκρές φύσεις και εικόνες μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, αυθεντική και μας καλούν σε επανασύνδεση με την απλότητα.


Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Αγρινίου, Μαρία Παπαγεωργίου χαιρετίζοντας την έκθεση είπε τα εξής:

Σας καλωσορίζω όλους σε αυτή την όμορφη εκδήλωση με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης. Είναι ιδιαίτερη χαρά μου να βρίσκομαι απόψε εδώ μαζί σας, ανοίγοντας την έκθεση ενός καλλιτέχνη για τον οποίο και τη δουλειά του τρέφω βαθύ θαυμασμό.  Εύχομαι το φως και το χρώμα της χώρας μας να αποτελούν για αυτόν πολύτιμες πηγές έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Είμαι σίγουρη ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πολλοί  Αγρινιώτες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το ιδιαίτερο ύφος των έργων του. Με τα 140 έργα  που περιλαμβάνει η έκθεση, ο φίλος Χαράλαμπος Ζαχαρόπουλος,  μας δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψουμε μαζί του ανά την Ελλάδα,  σε αστικά τοπία και μικρά νησιά, στην Τριχωνίδα, στον Αχελώο…

Με την έκθεση αυτή ο καλλιτέχνης  μας συστήνει, μέσα από τα έργα  του, τους τόπους που είδε. Είμαι βέβαιη ότι οι επισκέπτες θα γοητευθούν από τη γνωριμία μαζί τους και για το λόγο αυτό, η έκθεση θα βρει μεγάλη απήχηση στο κοινό, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ελπίζω όλοι να την απολαύσετε και εύχομαι καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χαράλαμπος Ζαχαρόπουλος ο οποίος αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγρινίου κο Γεώργιο Παπαναστασίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Μαρία Παπαγεωργίου για όλη τη βοήθεια 

Τα εγκαίνια της έκθεσης Χρώμα και Νερό τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μαρνέζος και Κωνσταντίνος Ζώης, εκπρόσωποι τύπου  και πλήθος κόσμου.

 

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου