«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοίνωση της Α.Σ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Για τη στάση της ΔΑΚΕ στις εκλογές και τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου Α’ Αθήνας

Για τη στάση της ΔΑΚΕ στις εκλογές και τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου Α’ Αθήνας

Συναδέλφισσες/φοι,

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η επίθεση της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας οξύνεται και γι΄ αυτόν τον λόγο πρέπει τα σωματεία να αποτελέσουν στην κυριολεξία όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Η μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει εμπόδια στην πάλη μας με σύμμαχό της μέσα στα σωματεία την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ, δε θα περάσει. Συγκεκριμένα:  

  

Σε συνέχεια και άλλων περιστατικών πανελλαδικά (ΣΕΠΕ Χαλκιδικής), σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα και του συλλόγου μας παρέμβαση, η σχολική σύμβουλος κα Αναστασία Μπότου, μέλος της ΔΑΚΕ, προσήλθε στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του συλλόγου με δικηγόρο, με στόχο να πρσβάλει τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης και συγκεκριμένα την πρόταση του ΔΣ για τη διαγραφή της με βάση το καταστατικό του συλλόγου. Η σχολική σύμβουλος  με φωνές, προσβολές και απειλές προς όλους, χωρίς να σέβεται καμία διαδικασία, προσπάθησε να διαλύσει τη Γενική Συνέλευση. Τον καλύτερο δικηγόρο και αρωγό τελικά δεν τον βρήκε στον νομικό που έφερε μαζί της, αλλά στα μέλη του ΔΣ της ΔΑΚΕ, όπως και στην εκλεγμένη της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ, που είχε πιει το αμίλητο νερό καθώς συνέβαιναν όλα τα παραπάνω. Μάλιστα δε δίστασαν να βάλουν μέχρι και ζήτημα απαρτίας ώστε να μην ψηφιστεί ο οικονομικός απολογισμός με κίνδυνο να τινάξουν στον αέρα τις εκλογές του συλλόγου. Όμως το σώμα της συνέλευσης απάντησε αποφασιστικά συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες του.

Η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε και την ημέρα των εκλογών όταν εκπαιδευτικός, μη μέλος του συλλόγου μας, που είχε διαγραφεί για αντισυναδελφική συμπεριφορά, επεδίωξε, με τις πλάτες εκπροσώπων της ΔΑΚΕ, να ψηφίσει στα «μουλωχτά», παρόλο που δεν υπήρχε στους εκλογικούς καταλόγους.

Είναι φανερό ότι κάποιοι έχουν πάρει θέση στο πλάι της κυβέρνησης αποφασισμένοι να προωθήσουν την κυβερνητική πολιτική από το πόστο του στελέχους εκπαίδευσης. Κάποιοι άλλοι στην κυριολεξία δίνουν νόημα στην φράση κυβερνητικός συνδικαλισμός, βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των συναδέλφων, είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγώνων και την οργάνωση της πάλης.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, παλεύουμε να αποκτήσουν ταξικό προσανατολισμό, απομονώνουμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό!                                                                                                                                     

  5/12/2023