«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Κινητοποίηση - Διαμαρτυρία Αγροτοκτηνοτρόφων την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη στις 11π.μ. στον κόμβο στην Αμφιλοχία

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ-ΜΕΔΕΩΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι  Ακτίου-Βόνιτσας, Αμφιλοχίας και Κατούνας-Μεδεώνων, καλούν όλους τους κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση-διαμαρτυρία, την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στις 11πμ, στον κόμβο στην Αμφιλοχία.

Οι μειώσεις των ενισχύσεων εξαιτίας της νέας ΚΑΠ, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές στο γάλα, το φαινόμενο των επιθέσεων λύκων στα κοπάδια στο σύνολο της περιοχής μας, που και σ’ αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση μας αφήνει εδώ και καιρό απροστάτευτους, μας οδηγούν, μαζί με μια σειρά άλλα προβλήματα, με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο από την παραγωγή. Ήδη αρκετοί συνάδελφοι μας, τον τελευταίο χρόνο, εγκατέλειψαν την κτηνοτροφία...

Οι κτηνοτρόφοι επιλέγουμε να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στην Αμφιλοχία, αρχές Δεκέμβρη, για το σύνολο των προβλημάτων μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην παραπάνω κινητοποίηση.

Κινητοποιούμαστε και διεκδικούμε:

·        Να δοθούν άμεσα τα παρακρατηθέντα χρήματα από τις ενισχύσεις σε όλους τους κτηνοτρόφους.

·        Να παρθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, τους αρμόδιους φορείς για τον περιορισμό του φαινομένου των επιθέσεων λύκων. Να δοθεί αποζημίωση που να εξασφαλίζει το σύνολο του χαμένου ζωικού κεφαλαίου.

·        Να ενταχθούν ξανά στην «εξισωτική ενίσχυση», τα τοπικά διαμερίσματα Πλαγιάς-Περατιάς.

·        Εγγυημένες τιμές στο γάλα, πάνω του κόστους παραγωγής που να εξασφαλίζει εισόδημα επιβίωσης σε κάθε κτηνοτρόφο και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

·        Την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ ανά στρέμμα στην ελιά, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής από την ακαρπία.

·        Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

·        Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.

·       Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ.