«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

KKE - Εκδήλωση Μεσολόγγι - παρουσίαση υποψήφιας Δημάρχου Μεσολογγίου με ΛΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΙ

Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ απέναντι στα καθημερινά εργατικά-λαϊκά προβλήματα

Η Βάνα Πατρινού υποψήφια Δήμαρχος Μεσολογγίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Να ξεπεράσουν τα κάλπικα διλήμματα τωνΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και υπολοίπων αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ κ.α.),«πρόθυμων συνεργατών»όλων με όλους, και μπροστά στις κάλπες με πρώτες τις βουλευτικές, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές, κάλεσε από το Μεσολόγγι, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος και εν νέου υποψήφιος...


Σε μαζική εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσιάστηκε και η υποψήφια Δήμαρχος Μεσολογγίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», χειρούργος-διευθύντρια,Βάνα Πατρινού, μέσα σε αισιόδοξο και μαχητικό κλίμα.

Τη συγκέντρωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας, άνοιξε ο Δημήτρης Ζαπαντιώτης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, για επιτυχή για το λαό αποτελέσματα, βγάζοντας από την κάλπη πολύ δυνατό το Κόμμα.

«Μιλούν» και τα παραδείγματα στο νομό

Στην ομιλία του, ο Νίκος Παπαναστάσης, εξήγησε ότι η κυβερνητική σταθερότητα που επικαλούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. αστικά κόμματα, με οποιαδήποτε μορφή και αν έχει η όποια νέα αστική κυβέρνηση(μονοκομματική, συνεργασίας), δεν διασφαλίζει το λαό.

Υπογράμμισε ότι «όλοι μπορούν να πάνε για όλους» προκειμένου να υπηρετηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, οι επιταγές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΕΕ, η εξυπηρέτηση των «θέλω» της ελληνικής αστικής τάξης, αφού αυτές είναι οι «κοινές ράγες» πάνω στις οποίες κινούνται, ανταγωνιζόμενοι στο ποιος θα εξασφαλίσει τη στήριξη και ανοχή του λαού.

Στάθηκε παράλληλα στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα στην Αιτωλοακαρνανία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αναφέρονται σε επενδύσεις στο Νομό μας. Ποιες επενδύσεις; Επί της ουσίας αφορούν έργα που δεν ικανοποιούνλαϊκές ανάγκες, αλλά ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τέτοια «επένδυση» είναι η κατασκευή «πάρκων» ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι η κυβερνητική πολιτική, όπως τη σχεδιάζει η Ευρωενωσιακή πολιτική μέσω της ΚΑΠ, για την εξαχρείωση της αγροτιάς, και παράδοση της  γης «κοψοχρονιά» στους επιχειρηματίες. Έτσι μετατρέπονται οι εξαιρετικά έφορες γεωργικές εκτάσεις, σε απέραντα φωτοβολταϊκά πάρκα, παράγοντας όμως πανάκριβη για το λαό ενέργεια - εμπόρευμα.

Τέτοια «επένδυση» είναι η οριοθέτηση των νέων περιοχών ιχθυοκαλλιεργειών στις ακτές μας στο Ξηρόμερο.Μια οριοθέτηση που την υιοθέτησε η κυβέρνηση ακριβώς όπως την σχεδίασαν οι επιχειρηματίες του κλάδου. Τσακίζοντας τις τοπικές κοινωνίες, μετατρέποντας τις πιο όμορφες ακτές της περιοχής μας σε μια απέραντη βιομηχανική ζώνη και τις θάλασσες σε βούρκο,  απαγορεύοντας επί της ουσίας την πρόσβαση στις λαϊκές οικογένειες για να χαρούν τη θάλασσα.   

Τέτοια «επένδυση» είναι τα εκατομμύρια που θα δοθούν στους σύγχρονους οδικούς άξονες που κατασκευάζονται και διαφημίζονται. Όμως πρόκειται για οδικούς άξονες που τους χρυσοπληρώνει ο λαός για να φτιαχτούν, χωρίς να συνοδεύονται από τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα -αφού αυτά αποτελούν αχρείαστο κόστος για το κράτος, τους κατασκευαστές και τους εργολάβους- και μετά τους χρυσοπληρώνει για να τους χρησιμοποιήσει, ενώ οι γύρω περιοχές πνίγονται με την πρώτη βροχή.

Πρόκειται για την εγκληματική λογική του κόστους-οφέλους, που μας οδήγησε και στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, το οποίο γέμισε με θλίψη και οργή τον λαό και τη νεολαία και στην περιοχή μας, οδηγώντας και σε κάποιες από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ στο Αγρίνιο και αλλού.

Κουβέντα δεν ακούμε, για τα αιτήματα που βάζουν οι αγρότες της περιοχής μπροστά στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το υπέρογκο κόστος παραγωγής, για την έλλειψη εγγυημένης τιμής στην οποία πουλάνε τα προϊόντα τους, για τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις, για τη ενεργοποίηση των εκτός λειτουργίας υπαρχόντων υποδομών άρδευσης, για τη δημιουργία νέων. Ακούμε μόνο τις γελοιότητες του πρώην υπουργού γεωργίας Λιβανού, καθαρού εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής, ότι έδωσε λύσεις στους αγρότες του Νομού. Του Νομού με τις πέντε μεγαλύτερες λίμνες στην Ελλάδα και τα δυο ποτάμια, που παραμένει απότιστος  σε ποσοστό 70%».

Τώρα μέτρα στήριξης του λαού

Αποτέλεσμα όλων αυτών ανέφερε ότι είναι οι χαμηλές τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, η εγκατάλειψη των χωριών, τα μεγάλα προβλήματα σε τομείς όπως η Υγεία (με τα νοσοκομεία όπως στο Μεσολόγγι να παραπαίουν), η Παιδεία κ.α..

«Στην πρόσφατη συγκέντρωση για το Νοσοκομείο εδώ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νυν αλλά και υποψήφιοι, έσπρωξαν και χτύπησαν αυτούς που κρατούσαν τα πανό για να πουλήσουν φωτογραφίες. Είναι άθλιοι γιατί αυτοί και η πολιτική των κομμάτων τους εξαχρείωσαν τα νοσοκομεία»,καυτηρίασε, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ αγωνίζεται καθημερινά για Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία, σχολεία, ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από φυσικούς και άλλους κινδύνους.

Απαίτησεπαράλληλα,προληπτικούς ελέγχους, έργα αντισεισμικής προστασίας-θωράκισης, αντιπλημμυρικές υποδομές στο Μεσολόγγι που δοκιμάζεται τακτικά από τέτοια προβλήματα.

Με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο πραγματικός

δρόμος της προοπτικής εργαζομένων και λαού

«Το πραγματικά προοδευτικό σήμερα βρίσκεται στη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, της νέας γενιάς, των αυτοαπασχολουμένων,των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, των ψαράδων, των γυναικών, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών», είπε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας πως μόνο ωφελημένος θα βγει ο λαός από τη διατήρηση της βουλευτικής έδρας του ΚΚΕ στο νομό, τη συνολική αύξηση των εδρών του πανελλαδικά.

«Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να είναι μπροστά στους αγώνες για να αποκρούονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπώνται κατακτήσεις, να ακούγεται η αλήθεια κόντρα στη λάσπη και το βούρκο της κυρίαρχης προπαγάνδας.Κυρίως, όμως, για να συνειδητοποιήσει ο λαός, εμείς, την μεγάλη δύναμη που έχουμε να καθορίσουμετις εξελίξεις προς όφελός μας», υπογράμμισε καλώντας ναγίνει πιο μαζική η πεποίθηση ότι η προτροπή «πάμε και όπου μας βγάλουν» τα αστικά κόμματα, οδηγεί μόνο σε όλο και χειρότερες καταστάσεις, ενώ ο λαός και η νεολαία του, τα αξίζουν όλα.

«Μόνο όλοι αυτοί μπορούν να χτίσουν έναν κόσμο, όπου αυτά τα τραγικά που βιώνουμε σήμερα, θα γίνουν ένα παρελθόν αυτού του άθλιου συστήματος. Του συστήματος που τα βλέπει όλα ως εν δυνάμει κέρδος», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι εδώ, για να ανοίξει ο δρόμος να γίνουν οι εργαζόμενοι, ο λαός πραγματικοί νοικοκύρηδες στον τόπο τους, να έχουν την εξουσία.

«Ας σμίξουμε όλοι μαζί. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Δεν περισσεύει κανείς. Η καθεμιά κι ο καθένας ας γίνει περήφανος πολλαπλασιαστής αυτής της ορμής. Ας μετατρέψουμε την ελπίδα σε αγώνα.Κανένας τους δεν θα μας χαρίσει τίποτε. Οι αστική τάξη και οι κυβερνήσεις τους είναι απέναντί μας.Τη ζωή μας εμείς θα την κατακτήσουμε Και την  επόμενη των εκλογών ραντεβού γιορτή. Οι κουμουνιστές και πολεμάνε και γλεντάνε. Όλοι μαζί θα το γιορτάσουμε», κατέληξε.

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας