«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Εκδήλωση Νεου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση στην Πάτρα

Εκδήλωση, Τρίτη 4/4 στις 18:00, Πάτρα, Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλ. Γεωργίου)

Η λογική του κέρδους δολοφονει! Μετά και την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, άλλο ένα «ατύχημα» στο βωμό του κέρδους και της ανάπτυξης, όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου πλέον κατανοεί πως η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και στις υποδομές έχει καταστροφικές συνέπειες για τον λαό. Κατανοεί πως η καπιταλιστική κανονικότητα και οι αρχές πάνω στις οποίες έχει βασιστεί υπόσχονται μόνο εξαθλίωση.

Σε ένα σύστημα λοιπόν, που είναι στην φύση του να εμπορευματοποιεί τα πάντα και θεωρεί τον λαό αναλώσιμο μπροστά στην κερδοφορία του τίθεται στο σήμερα η ανάγκη ανατροπής του, η δυνατότητα για κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και στις υποδομές, η δυνατότητα για κομμουνιστική απελευθέρωση...

  Οι πολύ μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στην Ελλάδα για το «έγκλημα» στα Τέμπη, ο μεγάλος αγώνας στην Γαλλία, αλλά και οι μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη δείχνουν ότι αυτή την στιγμή υπάρχει η δυνατότητα να «πάει το πράγμα αλλιώς». 

Συζητάμε για το πως θα καταφέρει το εργατικό κίνημα να συγκρουστεί αποτελεσματικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, την λογική του κέρδους και την ιδιοκτησία και να διεκδικήσει δημόσια αγαθά και υποδομές με εργατικό έλεγχο, προς όφελος των κοινωνικών αναγκών. Για την αναγκαία τακτική στο σήμερα για να καταφέρει η οργή που εκφράστηκε και μέσα από τις μαζικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος να καταφέρει να αντιπαρατεθεί με τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο και να γίνει κίνημα ανατροπής της αντιδραστικής πολιτικής τους.

Ομιλητές:

Συριόπουλος Μπάμπης, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ

Κοσίνας Ανδρεάς, μέλος του ΚΣ της νΚΑ

Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

οργανώσεις Πάτρας