«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

ΚΚΕ - Περιοδεία Ρίζου Μαρούδα στην Αιτωλοακαρνανία

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΥ ΜΑΡΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ για να ισχυροποιηθούν και οι αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων

Να στηρίξουν τη δύναμή τους, το ΚΚΕ, και στις κάλπες, που σταθερά στάθηκε και στέκεται στο πλευρό τους, απέναντι στις πολιτικές των έως και σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.), με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων και στον αγροδιατροφικό τομέα, κάλεσε του βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αιτωλοακαρνανία που περιόδευσε την Παρασκευή, ο Ρίζος Μαρούδας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας.

Περιοδεύοντας σε χωριά και συνομιλώντας με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ αναδεικνύοντας ότι όσο πιο ισχυρό βγει το Κόμμα από τις εκλογές, τόσο πιο δυνατοί θα είναι και οι εργατικοί, λαϊκοί αγώνες...

Σε χωριά και με ΔΣ αγροτικών συλλόγων

Το πρωί της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ του νεοσύστατου Αγροτικού Συλλόγου Νεοχωρίου, όπου συμμετείχε και ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο νομό, Σπύρος Κοτοπούλης. Από τους αγροτοσυνδικαλιστές επισημάνθηκαν τα μεγάλα προβλήματα με τα ΤΟΕΒ, την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίησή τους, κάτι που θα μεγαλώσει τα ήδη «εκτοξευμένα» έξοδα παραγωγής.

Ιδιαίτερα απασχόλησε η κατάσταση που επικρατεί σε μια σειρά καλλιέργειες όπως η ελιά καλαμών, το ρύζι, τα κτηνοτροφικά προϊόντα, λόγω που υπέρογκων εξόδων. Από τη συζήτηση, αναγνωρίστηκε η αξία της οργάνωσης και της ανάπτυξης των αγώνων των αγροτών, σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πανελλαδικό συντονισμό. Σημειώθηκε η ανάγκη συνέχισης αυτής της πάλης, απέναντι σε οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση προκύψει, που θα θελήσει να εφαρμόσει την ίδια πολιτική, αναγνωρίζοντας και το ρόλο όλων όσοι πρωταγωνιστούν σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι των δεινών και των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων

Στη συνέχεια μίλησε σε μαζική συγκέντρωση στο Καινούργιο, με πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Στις παρεμβάσεις του, ο Ρίζος Μαρούδας, στάθηκε στο σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν, αλλά και στα ελπιδοφόρα μηνύματα που έστειλαν οι πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, όπως και οι εργατικοί, λαϊκοί αγώνες που αναπτύσσονται σε χώρες της Ευρώπης.

Ανέδειξε, ότι πρόκειται για την ίδια «μήτρα» που γεννά τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα, το κέρδος των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, που για τη διασφάλισή του, λαμβάνονται μέτρα από ΕΕ, αστικές κυβερνήσεις και κόμματα, που θυσιάζουν καθημερινά, ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Εξήγησε, ότι το κόστος παραγωγής έχει φτάσει στα ύψη, γιατί οι έως και σήμερα κυβερνήσεις, όπως και η τελευταία της ΝΔ, υλοποιούν «κατά γράμμα» την πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης» που εκτινάσσουν το ενεργειακό κόστος. Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών με το 3ο μνημόνιο, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενώ σε αυτή τη βουλή, δεν ψήφισε τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση αγροτών και υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.

Την ίδια ώρα, τα ίδια κόμματα, αρνούνται να υλοποιήσουν τα αιτήματα για αφορολόγητο πετρέλαιο και μείωση της τιμής του ρεύματος, ενώ διαχρονικά ενισχύονται εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι κ.α..

«Οι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι έρμαια των εμποροβιομηχάνων που εκμεταλλεύονται τον μόχθο τους και κερδοσκοπούν σε βάρος τους, αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα τους, ακόμα και κάτω του κόστους ή με το αίσχος των ανοιχτών τιμών, γιατί, και η σημερινή κυβέρνηση, αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα για κατώτατες εγγυημένες τιμές», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο Ρ. Μαρούδας.

Αναφέρθηκε, στις επιπτώσεις από την αναχρονιστική λειτουργία του ΕΛΓΑ και το γεγονός της μη απόδοσης των αναγκαίων αποζημιώσεων όταν υπάρχει ανάγκη και υπογράμμισε ότι σε αυτό το συνολικό πλαίσιο, προχώρησε και στην Ελλάδα η μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, η κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων και των μεγαλοαγροτών, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν τα εμπόδια σε χιλιάδες αγρότες να συνεχίσουν να καλλιεργούν και τελικά επιταχύνθηκε η εκτόπισή τους από την παραγωγή.

Αυτή την πολιτική τόνισε ότι πληρώνει συνολικά ο λαός, που βλέπει να μένουν αναξιοποίητες οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα για την τροφοδοσία των λαϊκών στρωμάτων με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, πολιτική στην οποία δεσμεύονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. αστικά κόμματα.

Η μόνη ψήφος που ενοχλεί το κεφάλαιο και τους υποστηρικτές του

Απέναντι σε όλα αυτά, αλλά και τα εκβιαστικά διλήμματα για «ισχυρή κυβέρνηση» μετά τις κάλπες, έθεσε, ότι το πραγματικό ζήτημα που πρέπει να απασχολεί τους εργαζόμενους και το λαό, είναι ποια θα είναι η δική τους θέση.

Τόνισε, ότι και η πείρα δείχνει πως μόνο με τη μαχητική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων και μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές της πόλης, μπορούν και οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι να έχουν κατακτήσεις. Αυτές μπορεί να είναι μεγαλύτερες με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ και στις εκλογές. Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, τέλος, ότι θα καταθέσει τη δύναμή του το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι είναι και η μόνη ψήφος που πιάνει «τόπο» για το λαό και ενοχλεί το κεφάλαιο, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις του. 

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας