«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Η Ο.Α.Σ. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ - ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ

Με το «καλάθι του Πάσχα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, χτυπιέται για μια ακόμα φορά το εισόδημα των κτηνοτρόφων, αφού τα αμνοερίφια, θα καλεστούμε να τα δώσουμε ακόμα και κάτω του κόστους σε εμπόρους και τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.

Το φθηνό και ποιοτικό αρνί στη λαϊκή κατανάλωση δεν εξασφαλίζεται με το να πιεστεί προς τα κάτω η τιμή πώλησης στον κτηνοτρόφο. Εξασφαλίζεται, με τη μείωση του κόστους παραγωγής, στα μέσα και εφόδια που χρειαζόμαστε για την παραγωγή, στο αφορολόγητο πετρέλαιο, στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας, για να υπάρχει περιθώριο να μας μένει ένα αξιοπρεπές εισόδημα...

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά, με τον πληθωρισμό να έχει συμπιέσει το ήδη πενιχρό εισόδημα τους.

Η κυβέρνηση διασφαλίζει με αυτό τον τρόπο τα κέρδη των σούπερ μάρκετ, ενώ ταυτόχρονα μας αφήνει ξεκρέμαστους μπροστά στις πιέσεις, από τις αθρόες εισαγωγές σε πολύ χαμηλότερη τιμή, από τις “ελληνοποιήσεις”.

Η απαίτηση μας είναι να εξασφαλιστεί το εισόδημα μας για να μείνουμε στην παραγωγή, να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να εξασφαλιστούν προσιτές τιμές για να φτάσει το αρνί σε κάθε λαϊκή οικογένεια.