«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει την συμπαράστασή της στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Της  Ένωσης  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας.

 Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει την συμπαράστασή της στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας που μηνύθηκε από τον εργολάβο  κατασκευαστικής εταιρίας που ανέλαβε το έργο της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου του Νυδριού Λευκάδας.
Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, την 1η του Μάη του 2021, μαζί με άλλους συνδικαλιστές και σωματεία εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα συμμετοχής των εργαζομένων στην πρωτομαγιάτικη απεργία στο εργοτάξιο του Νυδριού, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα...

την άγρια εκμετάλλευση των εργατών της κατασκευαστικής από τον εργολάβο, αφού τους έβαζε να δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο για να αυξήσει τα κέρδη του και τις ευθύνες του για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου.
Η ενέργεια αυτή σε βάρος του προέδρου αποτελεί συνέχεια συνδικαλιστικών διώξεων πρωτοπόρων εργαζομένων σε διάφορους κλάδους τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η ασυδοσία και αποθράσυνση των επιχειρηματικών ομίλων πηγάζει από το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ και στοχεύει με κάθε τρόπο στην εξασφάλιση της κερδοφορία τους.
Δεν πάει πολύς καιρός που πυροσβέστες αντιμετωπίστηκαν με σκληρή καταστολή στην προσπάθεια να διεκδικήσουν λύσεις στα δίκαια και χρονίζοντα αιτήματα τους. Χαραγμένα στη μνήμη μας είναι και τα αγροτοδικεία που διαχρονικά στήνονται σε βάρος αγωνιστών αγροτοσυνδικαλιστών και φτωχών αγροτών.
Επιβάλλεται να κάνουμε γνωστό ότι η αγωνιστική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας όποτε κλήθηκε τάχθηκε αρωγός και υποστηρικτής σε δίκαια αιτήματα ή διεκδικήσεις πυροσβεστών.
Η ιστορια εχει καταγραψει ότι η αλληλεγγύη, ο μαζικός και οργανωμένος και ανυποχώρητος αγώνας εχει ρίξει στο κενο τόσε και τόσες διώξεις αγωνιστών που τολμούν και σηκώνουν το μπόι τους στους εκμεταλευτές του λαού. Είμαστε σίγουροι  ότι η δίωξη αυτή θα πέσει στο κενό όπως και τόσες άλλες διώξεις συναδέλφων συνδικαλιστών και θα είμαστε στο πλευρό τους μέχρι την νίκη! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Ψηλά το κεφάλι συναγωνιστές!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ