«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

Φίλες και φίλοι καταναλωτές

 

Την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ξεκινούν οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις28 Φεβρουαρίου.

Τα καταστήματα της τοπικής μας αγοράς και σε αυτή την εκπτωτική περίοδο και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας που διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια μέχρι σήμερα , είναι προετοιμασμένα για να σας προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τα καταστήματα της πόλης μας και να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στηρίζοντας τις τοπικές μας επιχειρήσεις ,όπως άλλωστε κάνετε εδώ και πολλά χρόνια και...

σας ευχαριστούμε και  για την εμπιστοσύνη και για  την στήριξη σας.

Η τοπική μας αγορά είναι ασφαλής προορισμός και αυτό το έχουμε καταφέρει όλοι μαζί, συνάδελφοι,εργαζόμενοι και καταναλωτές σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης μέχρι σήμερα,  τηρώντας με υποδειγματικό τρόπο τα υποχρεωτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Κωστίκογλου Σωκράτης

Πρόεδρος

Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

***

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/1 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2022

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ενημερώνει τα μέλη του, ότι οι χειμερινές εκπτώσεις για το έτος 2022 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους τα εξής:

• Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

• Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

• Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις σε περιπτώσεις λάθους.

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΤΟ Δ.Σ.