«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΨΥΧΟΥΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ

           Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου,ενόψει εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενημερώνει ότι οι Δομές Αστέγων  διαθέτουν θερμαινόμενους χώρους για διημέρευση και φιλοξενία.

Οι Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου βρίσκονται στο 3οχλμ. Ε.Ο. Αγρινίου – Ιωαννίνων και μπορούν να φιλοξενήσουν όσους συμπολίτες μας ζουν,  είτε σε συνθήκες αστεγίας ή σε κατοικίες που είναι ακατάλληλες και ανεπαρκείς για την προστασία τους από το ψύχος και τα έντονα καιρικά φαινόμενα και αναζητούν ένα ασφαλές και ζεστό χώρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται...

από 07:30 έως 19:30 για διημέρευση και από 19:00 μ.μ. έως 09:00 μ.μ. για διαμονή.Οι ενδιαφερόμενοι απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας και νόμιμης διαμονής στη χώρα (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα rapidtestή pcr).

Όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά της διασποράς του covid -19, όπως αυτά προβλέπονται από τη δομή, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥΥ.

          Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Σχεδίου Δράσης για την προστασία των αστέγων,  ηΟμάδα παρέμβασης στο δρόμο (Streetwork) αποτελούμενη από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγο και Νοσηλευτές θα αναζητήσει  πιθανά σημεία που διαμένουν συμπολίτες μας σε καθεστώς αστεγίας ή σε ακατάλληλες συνθήκες, με σκοπό τηνενημέρωση τους για την δυνατότητα διαμονής τους στις Δομές και τη διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης,  όπως ρούχα και κλινοσκεπάσματα.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

2641053202, 2641360590, 2641360591

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

 

***

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ - ΣΥΝΕΧΙZONTAI OI ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)του  Δήμου Αγρινίου.

Ο Δήμος Αγρινίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αγρινίου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων,στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

 

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του ΔήμουΑγρινίου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα,σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 ΣΕ ΩΡΕΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

1

Ηλεκτρονική  εφημερίδα

50

ΝΑΙ

ΟΧΙ

2

Αγωγή Υγείας –Πρώτες Βοήθειες

25

ΟΧΙ

ΝΑΙ

3

Προληπτική ιατρική για την Τρίτη ηλικία

25

ΝΑΙ

ΟΧΙ

4

Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2)

25

ΝΑΙ

ΟΧΙ

5

Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1)

25

ΝΑΙ

ΟΧΙ

Τα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

Ειδικά για τα, δια ζώσης παρακολούθησης, προγράμματα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωσηςνόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapidtest ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να  αποστέλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά στο email k.diavioumathisis@agrinio.gr  συμπληρώνοντας προσεκτικά, με πληρότητα και ευκρίνεια ΟΛΑ τα προσωπικά τους στοιχείαΘα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχήςαπευθυνθείτεστο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Τηλ. :2641360685 (Υπεύθυνος Τούρκας Παναγιώτης)

Ταχ. Διεύθυνση: Λ. Μαβίλη (Πρώην Σταθμός Τραίνου)

Μετά την κατάρτιση των οριστικών πινάκων των συμμετεχόντων από το ΚΔΒΜ του Υπουργείου Παιδείας, θα ενημερωθούν όσοι έχουν επιλεγεί με e-mail.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.            

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ