«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει αγροτική σύσκεψη στη Κατοχή, τη Δευτέρα 31 Γενάρη, στις 7μμ, στο καφενείο «Ο Πλάτανος», και καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά.

 

***

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Φιέστα» του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για δήθεν μέτρα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων

 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, καθώς βλέπουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ να περιφέρεται και να επισκέπτεται στης 28 Γενάρη τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας για να παρουσιάσει νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΥπΑΑΤ, με μέτρα ανάπτυξης και χρηματοδοτικά εργαλεία για τους κτηνοτρόφους όπως λέει...

Την ίδια ώρα οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας νιώθουν καθημερνά στο πετσί τους τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οφείλονται στην πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και που πιστά εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προβλήματα που αφορούν την ίδια την επιβίωση των αγροτοκτηνοτρόφων και των οικογενειών τους.

Που παλεύουν όλο τον χρόνο να αντεπεξέλθουν με αξιοπρέπεια έχοντας να αντιμετωπίσουν καιρικά φαινόμενα, πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, ακριβά αγροτικά εφόδια, πετρέλαιο, ρεύμα, πανωτόκια από τράπεζες, χαράτσια από εφορία, δήμους, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, πρόστιμα ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ.  

Σε όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός δεν παίρνει κανένα νομοθετικό μέτρο για να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Αφού ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ ήρθε να παρουσιάσει μέτρα και χρηματοδοτικά εργαλεία γιατί δεν υλοποιεί τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων που εκφράζονται και διεκδικούνται μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τις ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους για:

·         Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

·         Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

·         Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!

·         Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.

·         Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

Αλλά όμως η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, επικαλούμενη τις "αντοχές της οικονομίας", αλλά προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια μας, μοιράζοντας ψίχουλα, ενώ την ίδια ώρα σπεύδει να ικανοποιήσει κάθε αξίωση των επιχειρηματικών ομίλων. Η απάντησή μας στην κοροϊδία μπορεί να είναι μόνο αγώνας για την επιβίωσή μας! Η πείρα μας έχει δείξει ότι μόνο με τον αγώνα καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια να βάλουμε εμπόδια και να αποσπάσουμε κατακτήσεις»

Το ΔΣ