«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Με θέμα την αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων λόγω υψηλού βαθμού επικινδυνότητας  πυρκαγιών  συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση και υπογράμμισε τον υψηλό βαθμό συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων :

«Σας ευχαριστώ που δηλώσατε όλοι παρών. Ο μηχανισμός του Δήμου Αγρινίου είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στην  κρισιμότητα των ημερών. Με τη συμβολή όλων είμαστε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα». 

Ο Χρ. Μπόκας, Διοικητής Π.Υ. Αιτ/νιας, ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου : “Είμαστε σε πλήρη επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα. Οχήματα της Π.Υ θα περιπολούν σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση και το Δασαρχείο. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί για όσους εντοπίζονται να δημιουργούν εστίες φωτιάς αυτές τις ημέρες

Τέλος απαγορεύτηκε η είσοδος  και οι περίπατοι των πολιτών στα δασύλλια κατά την αυριανή ημέρα.  

 

Παρόντες στη συνεδρίαση οι Αντιδήμαρχοι Μ. Σκορδόπουλος, Θ. Γρίβας, ο δημ. Σύμβουλος Ν. Θεοδωρόπουλος, ο Δτης ΠΥ Αγρινίου  Ευστρ.Πετράκης, Διοικητης ΑΤ Αγρινίου Γ.Σταμουλακάτος, ο Αντιπρόεδρος  και στελέχη της ΔΕΥΑΑ, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, της Γεν. Γραμ. Πολ. Προστασίας και του Δασαρχείου.

                                                                   

                                                                               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΑΑ

Από την ΔΕΥΑΑ ανακοινώνεται ότι, τα περιορισμένης έκτασης προβλήματα επάρκειας νερού που εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Μακρυνεία, αντιμετωπίζονται από την πρώτη στιγμή από τα συνεργεία της υπηρεσίας τα οποία βρίσκονται επί τόπου.

Στόχος η  αποκατάσταση της  λειτουργικότητας των δικτύων υδροδότησης  προχωρώντας και σε σφράγιση - κατάργηση  παροχών οι οποίες  χρησιμοποιούνται για άρδευση.

Για την ομαλοποίηση της υδροδότησης  πρέπει οι  καταναλωτές να μη σπαταλούν άσκοπα το νερό του δικτύου ύδρευσης, καθώς αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται για τις οικιακές τους ανάγκες και όχι για την άρδευση καλλιεργειών και κήπων.

Αν διαπιστωθεί από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑ άλλη χρήση, πέραν της ύδρευσης,  τότε επιβάλλονται κυρώσεις. 

***

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ-ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Διάθεση κηπευτικών προϊόντων από τους ωφελούμενους του Δημοτικού Λαχανόκηπου του Δήμου Αγρινίου στο  Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου.

 

Κηπευτικά προϊόντα της παραγωγής τους διέθεσαν οι καλλιεργητές του Δημοτικού Λαχανόκηπου του Δήμου Αγρινίουστο  Κοινωνικό Παντοπωλείου .

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος Αγρινίου λειτουργεί  για έκτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας  την δυνατότητα παραγωγής κηπευτικών και άλλων προϊόντων Σε συμπολίτες μας  ενώ αυτοί συνεισφέρουν με ένα μέρος της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Αγρινίου.

Αποτελεί δε μια ιδιαίτερη δομή του Δήμου Αγρινίου με έντονα παραγωγικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που τόσο πολύ ανάγκη έχει η τοπική κοινωνία.

Τα παραγόμενα προϊόντα διαθέτουν  ποιοτικά  και ποσοτικά  χαρακτηριστικά , δεδομένου ότι η καλλιέργειά τους στηρίζεται στις αρχές της βιολογικής γεωργίας και έχει την συνεχή επιστημονική υποστήριξη των Γεωτεχνικών του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

Την Παρασκευή 31/07/2020 και το Σάββατο 01/08/2020θα σημειωθεί επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχοντας στη συνολική προσπάθεια για την προστασία των πολιτών ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών μεριμνεί  για τη διάθεση κλιματιζόμενου  χώρου για το κοινό.

Συγκεκριμένα τιςημέρες των υψηλών θερμοκρασιών θα λειτουργεί  από το πρωί  έως τις  20.00 μ.μ.  η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην οδό Αναστασιάδη 1, τηλ.26413 60408.

 

Λόγω ειδικών συνθηκών θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενώ οι προσερχόμενοι θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα.

 

Εν τω μεταξύ από τη Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας έχουν εκδοθεί  γενικές οδηγίες προφύλαξης:

 

-Παραμονή σε χώρους που κλιματίζονται. Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας SARS-CoV-2, να τηρούνται σε όλους τους χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς οι διατάξεις της σχετ. εγκυκλίου για τη χρήση των κλιματιστικών μονάδων, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό τονίζεται η αναγκαιότητα για τον συνεχή ή τουλάχιστο συστηματικό φυσικό αερισμό του χώρου μέσω ανοιγμάτων (παράθυρα, εξωτερικές θύρες) ακόμη και με την παράλληλη λειτουργία κλιματιστικών μονάδων .

>             Ντύσιμο ελαφρύ και άνετο με ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό, ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.

>             Χρήση καπέλου από υλικό που να επιτρέπει τον αερισμό του κεφαλιού.

>             Χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών ηλίου με φακούς που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.

>             Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ιδίως για τα βρέφη και τους ηλικιωμένους.

>             Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.

>             Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με μέσα συγκοινωνίας που δε διαθέτουν κλιματισμό.

>              Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους

>              Πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοποθέτηση δροσερών επιθεμάτων στο κεφάλι και στο λαιμό.

>             Μικρά σε ποσότητα και ελαφριά γεύματα φτωχά σε λιπαρά, με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών.

>             Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων), ιδιαίτερα από τα βρέφη και τους ηλικιωμένους και αποφυγή του αλκοόλ. Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη, συστήνεται η πρόσθετη λήψη μικρών δόσεων αλατιού.

>             Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους, από τον οποίο θα λάβουν επιπρόσθετες οδηγίες ανάλογα με την κατάστασή τους καθώς και οδηγίες για την πιθανή αλλαγή της δοσολογίας της φαρμακευτικής τους αγωγής.

>             Οι ηλικιωμένοι να μην εγκαταλείπονται μόνοι τους αλλά να εξασφαλίζεται κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

>             Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής, και σε κάθε περίπτωση φυσικό αερισμό των χώρων. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΠΑΡΑΤΑΣΗΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΥ

             

Στo πλαίσιο  κατασκευής του έργου: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

απαιτείται η παράταση των εργασιών έως  05-09-2020στον υπό κατασκευή κόμβο,

στη συμβολή των οδών Ηρακλείτου και Αρχιμήδη,  λόγω ανάγκης εκτεταμένων

εργασιών μετατόπισης και εκ νέου κατασκευής δικτύων τηλεπικοινωνιών από τον

αντίστοιχο φορέα.

Οι  συγκεκριμένες εργασίες προηγούνται των συμβατικών του έργου και προέκυψαν κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

Η κίνηση  των οχημάτων, από και προς, Αγρίνιο, Γιαννούζι, ΚΤΕΛ, Νεκροταφείο κλπ. θα γίνεται μέσω των οδών Κλεισθένους, Παυσανία και Αναπαύσεως.

Σύμφωνα με τη μελέτη εργοταξιακής σήμανσης (εργοταξιακή κυκλοφοριακή μελέτη) έχει τοποθετηθεί σήμανση για την διευκόλυνση κίνησης των οχημάτων και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Υπεύθυνος για την εφαρμογή της εργοταξιακής σήμανσης είναι ο Ανάδοχος του έργου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ