«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΤΣΑ

Συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας  του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού  στην  περιοχή Ερμίτσα. Οι εργαζόμενοι  απομάκρυναν σκουπίδια και έπιπλα από το συγκεκριμένο σημείο όπου είχε δημιουργηθεί εστία μόλυνσης.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας το συγκεκριμένο, όπως και...

πολλά άλλα σημεία σε όλο το εύρος του Δήμου, έχουν  καθαριστεί αρκετές  φορές στο παρελθόν :”Δυστυχώς πρέπει να επαναλάβουμε εργασίες καθαρισμού στην περιοχή καθώς αλόγιστα κάποιοι συμπολίτες μας πετούν αντικείμενα και σκουπίδια υποβαθμίζοντας το περιβάλλον. Όπως έχω ξαναπεί οι λυπηρές αυτές εικονεςαντιστεκονται στην αισθητική και τον πολιτισμό μας.


Ο Δήμος Αγρινίου, είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους στην χώρα.  Δυστυχώς υπάρχουν πολλά σημεία όπου με ανευθυνότητα  κάποιοι εναποθέτουν τα σκουπίδια τους  χωρίς να αναλογιστούν τις ευθύνες απέναντι στους συνανθρώπους μας αλλά και το περιβάλλον που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες ενός μεγάλου δήμου ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα . Παρακαλούμε τους πολίτες που αντιλαμβάνονται παραβατικές συμπεριφορές να επικοινωνούν με τον Δήμο Αγρινίου στην γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη στο  15194».

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Με το ποσό των 990.000 ευρω   από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» επιδοτήθηκε ο Δήμος Αγρινίου στον άξονα προτεραιότητας  «H τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» για την  «Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών» .

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη :«Είναι αναμφίβολα μια  ευνοϊκή απόφαση αφού  μας δίνει τη δυνατότητα να ανανεώσουμε τον στόλο μας και να εξυπηρετήσουμε με ακόμη περισσότερα όπλα την καθημερινότητα και τη δημόσια υγεία.  Ο τομέας της καθαριότητας είναι καθοριστικός για κάθε δήμο. Ειδικότερα για δήμους όπως το Αγρίνιο oο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δίνουν καθημερινές μάχες και η ενίσχυση με απορριμματοφόρα και οχήματα αποκομιδής και μεταφοράς αναμένεται να διευκολύνει τις ανάγκες της καθημερινότητας». 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ