«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 
 ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ

 Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχοντας στη συνολική προσπάθεια για την προστασία των πολιτών ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών μεριμνεί  για τη διάθεση κλιματιζόμενων  χώρων για το κοινό.

Συγκεκριμένα...

την Κυριακή 30 /08/2020  θα λειτουργεί  η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην οδό Αναστασιάδη 1, τηλ.26413 60408.

Την Δευτέρα 31/08/2020 θα λειτουργεί η αίθουσα συνεδριάσεων στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Αγρινίου. Τηλ. επικοινωνίας 26413 – 60400.

Οι αίθουσες θα παραμείνουν ανοιχτές από 8:00 πμ έως 8:00 μμ, τηρουμένων όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid -19 όπως:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους σε όλη τη διάρκεια της παραμονής στο χώρο.
  • Τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενάμιση μέτρου (1,5) μεταξύ των ατόμων.
  • Ο ανώτατος αριθμός ατόμων είναι: 20 άτομα, για την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Πρώην Τράπεζα της Ελλάδος) και 10 άτομα για την αίθουσα συνεδριάσεων στο 2ο όροφο του Δημαρχείου.

 

Εν τω μεταξύ από τη Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας έχουν εκδοθεί  γενικές οδηγίες προφύλαξης:

 Ντύσιμο ελαφρύ και άνετο με ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό, ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.

Χρήση καπέλου από υλικό που να επιτρέπει τον αερισμό του κεφαλιού.

Χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών ηλίου με φακούς που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.

Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ιδίως για τα βρέφη και τους ηλικιωμένους.

Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.

Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με μέσα συγκοινωνίας που δε διαθέτουν κλιματισμό.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους

Πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοποθέτηση δροσερών επιθεμάτων στο κεφάλι και στο λαιμό.

Μικρά σε ποσότητα και ελαφριά γεύματα φτωχά σε λιπαρά, με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών.

Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων), ιδιαίτερα από τα βρέφη και τους ηλικιωμένους και αποφυγή του αλκοόλ. Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη, συστήνεται η πρόσθετη λήψη μικρών δόσεων αλατιού.

Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους, από τον οποίο θα λάβουν επιπρόσθετες οδηγίες ανάλογα με την κατάστασή τους καθώς και οδηγίες για την πιθανή αλλαγή της δοσολογίας της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Οι ηλικιωμένοι να μην εγκαταλείπονται μόνοι τους αλλά να εξασφαλίζεται κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής, και σε κάθε περίπτωση φυσικό αερισμό των χώρων. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα παιδιά μας  αγωνίστηκαν φέτος σε μία δύσκολη και αντίξοη χρονιά. Αξίζουν  σε όλους συγχαρητήρια γιατί πάλεψαν σε πρωτόγνωρες συνθήκες για τα όνειρα τους.  Κυνήγησαν το στόχο τους και τόλμησαν να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους.

Σε εσάς  που εισαχθήκατε στη σχολή της προτίμησης σας εύχομαι καλή επιτυχία.Χαρείτε τη νέα αρχή και οπλιστείτε με πίστη για τη συνέχεια.  

Όλοιόμως, όποιος κι αν είναι ο επόμενοςσταθμός, πρέπει να θυμάστε να μην  εγκαταλείπετε τους στόχους σας. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα όνειρα τους».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ