«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δ. Αγρινίου, o κος Κώστας Χειμώνας

 Ο  πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, o  κος Κώστας Χειμώνας εκλέχτηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο  Αγρινίου, στις 24.2.2015.


 Ο  Συμπαραστάτης αποτελεί ένα θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και ΟΤΑ , που εισήχθη με τις διατάξεις του Προγράμματος «Καλλικράτης» και αποσκοπεί μεταξύ άλλων , στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων  κακοδιοίκησης , ορθής εφαρμογής των νόμων, στην διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και...
στην αναβάθμιση των παρεχόμενων  υπηρεσιών  της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις , σύμφωνα με της αρχές της χρηστής και διαφανούς διοίκησης .

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

           δέχεται καταγγελίες των άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.-

           Μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ΄ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει.

           Υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ως προς την καταστατική θέση και τις ευθύνες του Συμπαραστάτη και της επιχείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.
 Η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ακολουθεί την Δημοτική περίοδο.