«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Δίμηνη καμπάνια δράσης Μάρτη – Απρίλη από το Ε.Κ. Αγρινίου

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α συνεδρίασε  την Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. στο Ε.ΚΑ. με κεντρικό  θέμα :  Πολιτικές εξελίξεις- Προγραμματισμός δράσης.

Αποφασίστηκε δίμηνη καμπάνια δράσης Μάρτη – Απρίλη  με αιχμή τα προβλήματα των εργαζομένων  ( απολύσεις, ανεργία, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, απλήρωτη εργασία κ.α.) με κύριους άξονες στη δράση του :
1.     Ανεργία  και μέτρα προστασίας των ανέργων.
2.     Κοινωνική Ασφάλιση .
3.     Υπογραφή Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. με  κατώτατο μισθό τα 751 και υπογραφή  κλαδικών Σ.Σ.Ε.  με βάση τις συμβάσεις του 2009.
4.     Υγεία.
Αποφασίστηκε :

-       Γενική Απολογιστική Συνέλευση των Αντιπροσώπων την Πέμπτη 5 Μάρτη ώρα 6 :30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
-       Πρώτος σταθμός δράσης  η 8η του Μάρτη,  Παγκόσμια Ημέρα Εργαζόμενης Γυναίκας . Να γίνουν εξορμήσεις – συσκέψεις – συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς και συγκέντρωση – εκδήλωση τη Δευτέρα  9 Μάρτη  στις 7:00 μ.μ. στο Ε.Κ.Α
-       Πρωτοβουλίες διεκδίκησης έκτακτου επιδόματος 1.000 € για τους ανέργους μπροστά στο Πάσχα  για κάλυψη των αναγκών.
-       Πολιτιστικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης  για τα παιδιά των ανέργων  και τους μαθητές που  συμμετέχουν στα μαθήματα  στήριξης του Ε.Κ.Α  μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.  
-       Αποκορύφωμα της δράσης η 1η του Μάη δίνοντας ιδιαίτερη κατεύθυνση για πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε χώρους νεολαίας – Ο.Α.Ε.Δ., κατάρτισης κ.λ.π.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα των σωματείων τους  για την επιτυχία της καμπάνιας . Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα  στη φτώχεια , στην εξαθλίωση .
Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει για εμάς και τα παιδιά μας . Καμιά αναμονή, καμιά ανάθεση.
Τίποτα δε μας χάρισαν, όλα τα κατακτήσαμε με τους αγώνες μας.

 Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. 
*** 
ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΔΡΑ : ΑΓΡΙΝΙΟ  Ελ. Βενιζέλου 13  Τηλ. : 26410 22325

Αγρίνιο 24 /2/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίασε το απόγευμα του Σαββάτου  21 Φεβρουαρίου στα γραφεία του στο Ε.Κ.Α το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου  με θέμα, μεταξύ των άλλων, τις πολιτικές εξελίξεις και το πρόγραμμα δράσης του σωματείου.
Μετά από εποικοδομητική συζήτηση   εκτιμήθηκε  ότι η εναλλαγή στην κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου   εάν οι ίδιοι δεν οργανώσουν την πάλη  τους για διεκδικήσεις . Τα προβλήματα είναι παρόντα αλλά και διευρύνονται με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι  και οι οικογένειές τους να βρίσκονται καθημερινά σε  όλο και  πιο δύσκολη κατάσταση.
Αποφασίστηκε πρόγραμμα δράσης για το επόμενο δίμηνο ( Μάρτη – Απρίλη)με εξορμήσεις, συσκέψεις , συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, στους χώρους κατοικίας , συνολικά στον κλάδο με αιχμή τα ζητήματα :               
1.    Ασφάλιση .
2.    Υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. που να καλύπτει τις ανάγκες μας Δεν ικανοποιούμαστε με ψίχουλα.
3.    Ανεργία  και μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
4.    Για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς  και κατοικίας. Μέτρα υγιεινής  και ασφάλειας, τρομοκρατία , απλήρωτοι εργασία κ.λ.π.
5.    Άμεση αποκατάσταση των ζημιών  και πλήρη αποζημίωσης των πληγέντων από τις  πλημμύρες .  Διεκδικούμε άμεσα η πολιτεία με τους αρμόδιους φορείς  να προχωρήσουν σε μέτρα αντιπλημμυρικά – αντιπυρικά- αντισεισμικής θωράκισης σ’ όλη τη χώρα.
6.    Ενεργή συμμετοχή με πρωτοβουλίες στο πρόγραμμα του Ε.Κ.Α.
Μπροστά στο γιορτασμό της 8 του Μάρτη , Παγκόσμιας ημέρας της εργαζόμενης γυναίκας, καλούμε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, τις άνεργες , τις νέες  να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς  και τη Δευτέρα 9 Μάρτη ώρα 7 μ.μ. στην εκδήλωση του Ε.Κ.Α.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να πάρουν μέρος στην Προγραμματική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας  την Πέμπτη 19 Μάρτη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
-        Οργάνωση της πάλης για διεκδίκηση εκτάκτου επιδόματος 1.000 € για κάλυψη των αναγκών μπροστά στις γιορτές του Πάσχα για όλους τους άνεργους του κλάδου .
-        Συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης με συγκεκριμένες  πρωτοβουλίες για τα παιδιά των ανέργων και τους μαθητές που συμμετέχουν στα μαθήματα στήριξης του Ε.Κ.Α
-        Δράση στη νεολαία , ειδικά στον Ο.Α.Ε.Δ. και στους χώρους κατάρτισης
-        Αποκορύφωμα της δίμηνης δράσης ο γιορτασμός της 1ης του Μάη.
Συνάδελφοι, η συμβολή όλων για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι αναγκαία περισσότερο  από κάθε άλλη φορά. Δυναμώνουμε το σωματείο μας και παίρνουμε μέρος στο πρόγραμμα δράσης . Παλεύουμε για την παραπέρα μαζικοποίησή του .  Δυναμώνουμε  τη συμμαχία μας  στον κλάδο  των κατασκευών και γενικότερα  με όλους τους εργαζόμενους  και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Να βάλουμε φραγμό στις πολιτικές εργοδοσίας – κεφαλαίου- Ευρωπαϊκής Ένωσης  των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ .
Το Δ.Σ.