«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 44χρονος για κλοπή μεταφορικού έργου, στην Εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων


Ο δράστης μετέφερε επιβάτες, με ταξί, από περιοχές της Αττικής στην Ακαρνανία
 Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες (12-2-2015) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων στο ύψος του Ριβίου Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή μεταφορικού έργου.
 Ειδικότερα....
οι αστυνομικοί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο ταξί που οδηγούσε ο 44χρονος, διαπίστωσαν τη μεταφορά επιβατών από διάφορες περιοχές της Αττικής, στη Βόνιτσα, υποκλέπτοντας μεταφορικό έργο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε  στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.


Έρευνα και σχηματισμός δικογραφίας από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε βάρος τριών εταιρειών – συνεργείων αυτοκινήτων
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε παράνομη αποκόμιση περιουσιακού οφέλους με τη χρήση πλαστών φορολογικών στοιχείων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διενεργήθηκε έρευνα και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τριών εταιρειών - συνεργείων αυτοκινήτων, η οποία σχετίζεται με παράνομη αποκόμιση περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση πλαστών φορολογικών στοιχείων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας όταν εκπρόσωπος ασφαλιστικής εταιρείας κατήγγειλε ότι, μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε (168) περιπτώσεις αποζημιώσεων τροχαίων ατυχημάτων, προέκυψε ότι σε (75) φακέλους ζημιών υπήρξαν παρατυπίες στα παραστατικά για την αγορά ανταλλακτικών, ενώ στις περιπτώσεις εμπλέκονταν τρεις εταιρείες – συνεργεία αυτοκινήτων.
Τα συγκεκριμένα τροχαία ατυχήματα είχαν γίνει από τον Ιανουάριο του 2011 έως και το Μάιο του 2012, ενώ οι επισκευές όλων των οχημάτων είχαν πραγματοποιηθεί σε ένα από τα παραπάνω συνεργεία.
Πιο αναλυτικά:
·        σε (60) από τους προαναφερθέντες φακέλους φέρονται να έχουν προσκομιστεί ως και έξι (6) φορές, τα ίδια παραστατικά αγοράς ανταλλακτικών, καθώς οι αποδείξεις έφεραν κοινή αρίθμηση, ημερομηνία, ώρα έκδοσης και ανάλυση των επιμέρους εκδόσεων.
·        σε (24) φακέλους, οι αποδείξεις για την αγορά ανταλλακτικών είχαν εκδοθεί προγενέστερα από την ημερομηνία του δηλωθέντος ατυχήματος.
·        σε (53) φακέλους, οι αποδείξεις για την αγορά ανταλλακτικών, είχαν εκδοθεί μεταγενέστερα από τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών του συνεργείου επισκευής. 
Επίσης, στο σύνολο των εβδομήντα πέντε (75) φακέλων ζημιών, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων εκχώρησαν την απαίτηση τους για αποζημίωση στο συνεργείο, όπου είχαν αυτά επισκευαστεί.
Για τις (61) από τις παραπάνω περιπτώσεις, η ασφαλιστική εταιρεία είχε καταβάλει αποζημιώσεις συνολικού ποσού 109.821,13 ευρώ, ενώ εκκρεμούσαν οι αποζημιώσεις για τις υπόλοιπες (14) περιπτώσεις, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχονταν σε 28.979,58 ευρώ.
Από τον εκτενή και εμπεριστατωμένο έλεγχο που διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στα φορολογικά στοιχεία των δύο άλλων εταιρειών, οι οποίες προμήθευαν με ανταλλακτικά το συνεργείο αυτοκινήτων, που επισκευάστηκαν τα οχήματα, προέκυψαν διοικητικές και ποινικές παραβάσεις για τη διαχειριστική περίοδο του 2011, ως ακολούθως:
·        Η πρώτη εταιρεία εξέδωσε (53) πλαστά φορολογικά στοιχεία, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε (17.111) ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των (13.911,38) ευρώ αφορά τις συνολικές καθαρές (λιανικές) πωλήσεις και ο αναλογούν σε αυτές Φ.Π.Α. ανέρχεται σε (3.199,62)ευρώ.
·        Η δεύτερη εταιρεία εξέδωσε (10) πλαστά φορολογικά στοιχεία, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε (2.300) ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των (1.869,92) ευρώ αφορά τις συνολικές καθαρές (λιανικές) πωλήσεις και ο αναλογούν σε αυτές Φ.Π.Α. ανέρχεται σε (430,08) ευρώ.
·        Το συνεργείο επισκευής των αυτοκινήτων δεν απέδωσε ή απέδωσε ανακριβώς αναλογούντα Φ.Π.Α. ύψους (1.316,75) ευρώ, ενώ επιπλέον απέκρυψε καθαρά εισοδήματα υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρου εισοδήματος ύψους (5.725) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ.




Φορολογικός έλεγχος της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της  Ανατολικής Αττικής



Συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία 47χρονη αλλοδαπή, διαχειρίστρια του πρατηρίου, ενώ αναζητείται ο 50χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης



Στο πλαίσιο του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί παραστατικά πώλησης καυσίμων για το 2012, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 79.000 ευρώ



Παράλληλα, για τα έτη 2011 και 2012 διαπιστώθηκε μη απόδοση Φ.Π.Α. περίπου 33.500 ευρώ



Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε φορολογικός έλεγχος σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 47χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, διαχειρίστριας της εταιρείας, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. 



Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (50χρονος ημεδαπός), ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.

Πιο αναλυτικά, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε χθες (12-2-2015) το πρωί επιτόπιο φορολογικό έλεγχο στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων, σε συνεργασία με αρμόδια κλιμάκια της Διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και του Γραφείου εκ των Υστέρων Ελέγχων & Δίωξης.

 Ο έλεγχος συνεχίστηκε περαιτέρω στην έδρα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ενώ, για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ζητήθηκαν και παρελήφθησαν φορολογικά και λοιπά στοιχεία από την ελεγχόμενη εταιρεία καθώς και δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς.

Από τον εξειδικευμένο φορολογικό έλεγχο διακριβώθηκε μη έκδοση παραστατικών διακίνησης και πώλησης καυσίμων καθώς και μη απόδοση Φ.Π.Α. 

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα του ελέγχου, διαπιστώθηκε:

·          μη έκδοση παραστατικών πώλησης - διακίνησης καυσίμων (αμόλυβδης βενζίνης και υγραερίου κίνησης) συνολικής αξίας 79.150,53 ευρώ για τη χρήση 2012,



·          μη απόδοση Φ.Π.Α. συνολικής αξίας 12.414,37 ευρώ για τη χρήση 2011 και 21.116,42 ευρώ για τη χρήση 2012.



Η 47χρονη συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.