«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧAΪΑΣ – «Δίωξη Κώστα Κορδάτου Προέδρου ΠΕΤΕΕΜ»

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ,
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ, ΤΗΛ. / FAX: 2610 – 278776
mail: aelmeahaias@yahoo.gr, http://aelmeahaias.wordpress.com
Πάτρα, 23/03/2014


ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

«Δίωξη Κώστα Κορδάτου Προέδρου ΠΕΤΕΕΜ»

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την 11/χρονη υπηρεσιακή περιπέτεια που υφίσταται ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος, καθηγητής του ΕΠΑΛ Καινουργίου Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ. Απαιτούμε...
την αποκατάστασή του από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με την άμεση αναστολή της «αυτοδίκαιης αργίας», αργίας που άδικα (ίσως και παράνομα) έχει τεθεί από τις 19-12-2012 και, μάλιστα, πριν την εφαρμογή του νόμου 4093/2012 (ΦΕΚ 222/12-11-2012), που κατάργησε το τεκμήριο της αθωότητας, και ενώ η υπόθεσή του εκκρεμοδικεί στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών. Ο Κώστας Κορδάτος, π. διευθυντής του ΤΕΕ – ΕΠΑΛ Καινουργίου, δραστήριος άνθρωπος (Πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας – ΠΕΤΕΕΜ, αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας, αγωνιστής της εκπαίδευσης με μεγάλη προσφορά στην ΤΕΕ και στην κοινωνία, με πανελλαδική αναγνωρισιμότητα και με μεγάλη αποδοχή από το σύνολο των συναδέλφων) έκανε το «λάθος» στη συγκεκριμένη περίπτωση να τον κυριεύσει το φιλότιμο και το έντονο ενδιαφέρον για να γίνει το ΤΕΕ στο χωριό του. Και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δυστυχώς, δεν αρκούσε μόνο αυτό το συναίσθημα!
Η δαιμονοποίηση ενός προσώπου, ενός θεσμού, μιας ιδέας, μιας ιδεολογίας υπήρξε, αιώνες τώρα, ένα διαχρονικά «χρήσιμο» και αποτελεσματικό εργαλείο προπαγάνδας και εκφοβισμού των πολιτών, από τους πάσης φύσεως σφετεριστές κάθε μορφής εξουσίας.
Αυτό που ζούμε στο χώρο της εκπαίδευσης εδώ και πάνω από 11 χρόνια με τη συνεχιζόμενη και «εκδικητική» δίωξη-ομηρία του συναδέλφου και ιστορικού Προέδρου του κλάδου μας, Κώστα Κορδάτου, είναι πρωτόγνωρη στο δημόσιο. Η δίωξη αυτή αναδύεται από τα πιο σκοτεινά βάθη του «ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ» και κάνει «υπερήφανο» τον Όργουελ για τη διαχρονικότητα και την επικαιρότητα του μυθιστορήματός του «1984».
Προϊστάμενοι εκπαίδευσης, αυτοδιοικητικοί, έμποροι και παρατρεχάμενοι, απίστευτα «πονηροί», «σατανικοί», σε δικτύωση με μικρούς και μεγάλους παπαγάλους της πολιτικής εξουσίας, ανακάλυψαν όλοι αυτοί εσχάτως το μεγάλο «καταχραστή» του δημοσίου, εχθρό της χώρας και του λαού, τον οποίο στο τέλος το πειθαρχικό (ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας) τον απαλλάσσει για όλα αυτά που τον κατηγορούσαν.
Δυστυχώς, αυτή την ταραγμένη εποχή των ολοκληρωτικών αντιλήψεων και των εκδικητικών διώξεων εναντίον οποιουδήποτε δε συμφωνεί με όσα γίνονται σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των καθηγητών, προστέθηκε (από τον πρ. υπουργό Μανιτάκη) και η κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, με συνέπεια να παραδίδεται στην κοινωνική χλεύη κάθε υπάλληλος που διώκεται (δικαίως ή αδίκως), πριν την τελεσιδικία της υπόθεσής του.
Διαπιστώνουμε ότι και σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας οι υπηρεσιακοί παράγοντες, παρά το νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ 254/Α’) καθώς και την εγκύκλιο με Αριθμ. Πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/51.οικ.34813/27-12-2013, του ΥΔΜ&ΗΔ, στο ζήτημα της άρσης της «αυτοδίκαιης αργίας» που έχει αιτηθεί ο συνάδελφος από 9-12-2012, παλινδρομούν με αμφίσημες και νομικά αστήρικτες απαντήσεις του αρμόδιου τμήματος και δεν εφαρμόζουν τον ανωτέρω νόμο που ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο, με σκοπό να θεραπεύσει έμμεσα την προηγούμενη αδικία που έγινε τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλες περιπτώσεις συναδέλφων. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι «φυλακισμένος» σήμερα ο συνάδελφος-Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ στα λευκά κελιά της γραφειοκρατίας.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ξεπεράσει τις αναστολές και φοβίες των υπηρεσιακών παραγόντων και να ενεργοποιήσει το νόμο, προχωρώντας άμεσα στην αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας που έχει τεθεί ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος.
Ζητάμε από τις ΕΛΜΕ και το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καθώς και την ΑΔΕΔΥ να προβούν σε ανάλογο διάβημα προς τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, απαιτώντας την άρση της αργίας του συναδέλφου, η οποία ξεπερνά κατά ένα χρόνο την εξάμηνη ποινή που του επιβλήθηκε για διοικητικές παραλήψεις και θα κριθεί από τα διοικητικά δικαστήρια!
Τονίζουμε ότι ο συνάδελφος χρειάζεται ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική και ανθρώπινη αλληλεγγύη μας, αφού είναι αναγκασμένος να ζει την πολύτεκνη οικογένειά του με «μισθό» των 50 ευρώ το 15/μερο, βιώνοντας ταυτόχρονα ο ίδιος έναν ατελείωτο διοικητικό και δικαστικό Μαραθώνιο.
Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος              Ο Γραμματέας
Ψαρράς Σπύρος                 Μπούρδαλας Παναγιώτης

http://eparemvasiax.wordpress.com/2014/03/25/psif-diam-dioxi-kkord-aelmeach/