«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης Ψυχοπαίδη

 Στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης Ψυχοπαίδη
Παρουσία πολλών φιλότεχνων -Αγρινιωτών και όχι μόνον- πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη Επάγγελμα: Ποιητής”, αφιερωμένης στον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κ.Π.Καβάφη...


 Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός αναφέρθηκε στην σημασία αυτής της προσπάθειας που ήδη έχει αγκαλιάσει το κοινό της πόλης μας, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε πως η Πινακοθήκη θα συνεχίσει να επιτελεί τον υψηλό σκοπό της για τον οποίο ιδρύθηκε. Με την ευκαιρία ανακοίνωσε πως, στον επόμενο μήνα, θα εγκαινιασθεί και η Δημοτική Γλυπτοθήκη στην παλιά Δημοτική Αγορά. «Έτσι θα έχουμε επιτέλους δημιουργήσει εκείνους τους απαραίτητους χώρους που χρόνια έλειπαν από το Αγρίνιο, δίνοντας το μήνυμα της τέχνης και του πολιτισμού, από μια πόλη που διαθέτει και τέχνη και πολιτισμό».

 Στη συνέχεια ο ζωγράφος και δάσκαλος Γιάννης Ψυχοπαίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος, από μια πόλη που δυστυχώς, όπως ομολόγησε, δεν γνώριζε όσο έπρεπε. Και συγκινημένος για τον υπέροχο χώρο, για μια Δημοτική Πινακοθήκη-στολίδι, που όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι …καταδικασμένη να επιτύχει!».  
 Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Χρήστος Γαρουφαλής, αφού ευχαρίστησε τον Γιάννη Ψυχοπαίδη για την έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια που ξεκίνησε σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, εξήγησε την ιδιαιτερότητα της έκθεσης «που αποτελεί μια “συνομιλία” της ζωγραφικής με την ποίηση, μια έκθεση η οποία ξεπερνά την απλή εικονογράφηση των ποιημάτων του Καβάφη».

 Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Γρίνος, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Κατσαρή,  Στ. Τσούκαλος, Β. Παπαθανάσης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ε. Κραβαρίτη, ο πρόεδρος της ΓΕΑ κ. Χρ. Θετάκης, ο πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κ. Επ. Τάνταρος, ο ιδρυτής της “Διεξόδου” κ. Νικ. Κορδόσης, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, καλλιτέχνες και πολλοί φιλότεχνοι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 23 Απριλίου 2014.

Ώρες επισκέψεων: Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 και 18:00-21:00, Κυριακή 10:30-14:00
Για επισκέψεις σχολείων, απαραίτητη η επικοινωνία. Περισσότερες πληροφορίες:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – Δ. Βότση 2, Αγρίνιο, τηλ. 26413 60316,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr