«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

«Δημιουργία αγωνιστικής, αντικαπιταλιστικής, λαϊκής και δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης στο Αγρίνιο»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στις 6:00 το απόγευμα, στο χώρο της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης «ΡΩΓΜΗ», ανοιχτή συνέλευση δημοτών και κατοίκων του δήμου Αγρινίου, μελών πολιτικών συλλογικοτήτων, καθώς και μελών των κινηματικών συνελεύσεων της πόλης.

Σ’ αυτή αποφασίστηκε η δημιουργία αγωνιστικής, αντικαπιταλιστικής, λαϊκής και δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης στο Αγρίνιο με το πολιτικό πλαίσιο που καθορίζουν τα παρακάτω δεκαεπτά (17) σημεία:
    • (ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ)
1.   Κατάργηση του «Καθεστωτικού Τοπικού Κράτους του Αγρινίου»
2.   Κατάργηση στην πράξη του «Καλλικράτη»
3.   Ανατροπή των συσχετισμών στη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και...
δημιουργία μιας νέας πλειοψηφίας, που θα μετατρέψει το συγκεκριμένο θεσμό, σε λαϊκό, μαχητικό, όργανο αντίστασης και ανάσχεσης της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, για να σταθεί ουσιαστικά, δυναμικά και αποτελεσματικά αλληλέγγυο στην ανθρωπιστική κρίση-λαίλαπα, που μαστίζει την τοπική κοινωνία
4.   Αύξηση των Δημοσίων Δαπανών (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ), που αφορούν στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυατοδιοίκησης
5.   Λαϊκό συμμετοχικό προϋπολογισμό σε Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις
6.   Κοινωνικοποίηση όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων
7.   Λαϊκή συμμετοχική οργάνωση του πολύ-πολιτισμικού περιβάλλοντος
8.   Δωρεάν παροχή πόσιμου νερού και ενέργειας σε όλα τα φτωχά και λαϊκά νοικοκυριά, τους ανέργους της περιοχής και αγώνας για πλήρη προστασία της κατοικίας
9.   Οριστικό και τελεσίδικο ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ της υλοποίησης της μελέτης του Πάρκου Αγρινίου, πλήρης αποκατάσταση των ζημιών, αναζωογόνηση και συντήρηση του, με εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου.

    • (ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ)
10.   Άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις και οδηγίες της ΕΕ
11.   Αποδέσμευση από ΕΥΡΩ και ΕΕ με ρήξη και ανατροπή
12.   Πάλη ενάντια στις πολιτικές ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
13.   Πλήρη διαγραφή του χρέους και στάση πληρωμών
14.   Κατάργηση του Μνημονίου και του νομοθετικού πλαισίου που το υπηρετεί
15.   Δωρεάν και δημόσια παιδεία και υγεία
16.   Κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών
17.   Διασφάλιση στην πράξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αποφασίστηκε επίσης η οργάνωση της Ιδρυτικής Συνέλευσης της Κίνησης την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, στις 6:00 το απόγευμα, στο εντευκτήριο του τρένου, και εκλέχτηκε, για την οργάνωση και προετοιμασία της μόνο, πενταμελής γραμματεία, την οποία αποτελούν οι παρακάτω δημότες, μέλη των πολιτικών συλλογικοτήτων που συμμετείχαν και των κινημάτων της πόλης (αλφαβητικά): Ζαραβίνας Μιχάλης, Μάγου Γεωργία, Μερμίγκης Στέλιος, Σταθόπουλος Γρηγόρης, Τηλιγάδας Λευτέρης.
Σ’ αυτή προσκαλούνται όλοι οι συνδημότες-αγωνιστές, που συμφωνούν στην αναγκαιότητα της δημιουργίας αυτοδιοικητικής κίνησης, με το πολιτικό πλαίσιο που καθορίζουν τα παραπάνω δεκαεπτά σημεία, για να συμμετάσχουν και να στηρίξουν με την σκέψη τους, την παρουσία τους και την δυναμική τους τη συγκεκριμένη συνέλευση.
Διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως από δω και στο εξής, τίτλοι δημοσιεύσεων, που συνδέουν με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την συγκεκριμένη αυτοδιοικητική κίνηση με την Τ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., μέλη της οποίας πήραν την πρωτοβουλία για την δημιουργία και την συγκρότησή της, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μόνο ως στρέβλωση της αλήθειας μπορούν να καταγραφούν.

Η οργανωτική γραμματεία
της ιδρυτικής συνέλευσης

 Προβολή ταινίας «Le Capital» στη ΡΩΓΜΗ
Ο Μαρκ Τουρνέιγ (Γκαντ Ελμαλέχ) είναι ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης. Η καριέρα του απογειώνεται όταν αναλαμβάνει τη διεύθυνση σε μια από τις πιο ισχυρές τραπεζικές μονάδες της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό τον τοποθετεί αυτόματα στο επίκεντρο των γεγονότων του διεθνούς χρηματοτραπεζικού συστήματος. Εκεί καλείται να παλέψει και να βγει νικητής σε μια αρένα όπου οι κανόνες αλλάζουν ανάλογα με τους δείκτες των χρηματιστηρίων. Ο φιλόδοξος Μαρκ θα ανέλθει με την ίδια ευκολία και στα σαλόνια μιας μοντέρνας αριστοκρατίας, τα εύσημα της οποίας είναι η οικονομική κυριαρχία και η εξουσία. Σε ένα σύστημα που καταρρέει, ένας άνθρωπος θα προσπαθήσει να αναρριχηθεί.

Ο Κώστας Γαβράς, επιστρέφει με τη νέα του ταινία “Το Κεφάλαιο”, στον πολιτικό κινηματογράφο, που τον γνωρίζει όσο λίγοι, σκηνοθέτες. Ένας είδος στο οποίο μας έχει δώσει υπέροχα δείγματα γραφής στο παρελθόν με ταινίες όπως το “Ζ” (1969), “Η Ομολογία” (1970), “Ο Αγνοούμενος” (1982), κ.α.

Η τελευταία ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα, δημιουργού, Κώστα Γαβρά, «Le Capital», ασκεί δηλητηριώδη κριτική στο διεθνές οικονομικό σύστημα και αποκαλύπτει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των υποκινητών της απανταχού εξουσίας και της οικονομικής τρομοκρατίας.

Μιλώντας για τη νέα του δημιουργία, ο Κώστας Γαβράς, λέει χαρακτηριστικά: «Ένας κινηματογραφιστής μπορεί μόνο να κάνει ερωτήσεις. Τις απαντήσεις δεν τις έχει. Τις απαντήσεις πρέπει να τις έχουν αυτοί που επιλέγουμε να διοικήσουν τις χώρες μας. Αυτοί που διοικούν τις χώρες σήμερα δεν έχουν καν δύναμη απέναντι στην οικονομία και στους τραπεζίτες. Η δημοκρατία έχει «αδυνατίσει» τρομερά. Οι τραπεζίτες, είναι σαν παιδιά, δεν βλέπουν τις πραγματικές ζωές των ανθρώπων. Όταν απολύουν 2.000 κόσμο, δεν σκέφτονται την πραγματική τους ζωή. Οι άνθρωποι είναι αριθμοί, γραφήματα για αυτούς. Το Wall Street με τον Μάικλ Ντάγκλας είναι μια πολύ καλή ταινία, αλλά στο τέλος θριαμβεύει ο συνδικαλιστής. Αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι στον κόσμο της οικονομίας, ο καθένας παίζει παιχνίδια που θα κρίνουν ποιος θα είναι ο βασιλιάς».

Η ταινία, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον Σεπτέμβρη του 2012, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ενώ στη χώρα μας, είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Έτος: 2012 | Xώρα: Γαλλία | Διάρκεια: 114 λεπτά
Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς | Σενάριο: Κώστας Γαβράς, Jean-Claude Grumberg
Παίζουν: Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Natacha Régnier