«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 50χρονος καλλιεργητής ναρκωτικών στην Αμαλιάδα
Κατασχέθηκαν 149 δενδρύλλια κάνναβης
Συνελήφθη, σήμερα (19-06-2013) το μεσημέρι, στον Άγιο Ιωάννη Ήλιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών...
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες αλλά και στοιχεία που προέκυψαν από την μεθοδική τους έρευνα, εντόπισαν σε αγροτεμάχιο του 50χρονου, πολύ κοντά στο σπίτι του, εκατόν σαράντα εννέα δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε.
Για την κάλυψη των δενδρυλλίων, ο δράστης είχε φυτέψει περιμετρικά  αμπελώνα, αποτελεούμενο από τέσσερις συστάδες κλημάτων, μεγάλου μήκους, οι οποίες περιέβαλαν τη φυτεία δυσχεραίνοντας τον εντοπισμό της.
Για το πότισμα των φυτών, ο 50χρονος αντλούσε νερό από δημοτικό σύστημα ύδρευσης (πομώνα), το οποίο με λάστιχο ποτίσματος, μήκους πενήντα μέτρων περίπου, μετέφερε στη καλλιέργεια των ναρκωτικών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μια συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν ένα σκαλιστήρι και ένα μυστρί τα οποία χρησιμοποιούσε ως γεωργικά εργαλεία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.


Συνελήφθη 54χρονη στην Πάτρα

Εκκρεμούσαν σε βάρος της δεκαέξι καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (18-6-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μία 54χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν πληθώρα καταδικαστικών αποφάσεων.

Ειδικότερα σε βάρος της 54χρονης εκκρεμούσαν δεκαέξι καταδικαστικές αποφάσεις με συνολικό ύψος ποινής δεκατεσσάρων ετών και δύο μηνών και χρηματικό πρόστιμο 6.400 ευρώ, για Δημόσια έσοδα, εισφορές, επιταγές, φοροδιαφυγή και εμπρησμό από αμέλεια.

Η συλληφθείσα  οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Συνελήφθη 40χρονη στη Βουπρασία

Κατασχέθηκε περισσότερο από ένα κιλό αφορολόγητου καπνού

Συνελήφθη χθες (18-6-2013) το μεσημέρι, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, μία 40χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή αφορολόγητου καπνού, φαρμακευτικών δισκίων και σπρέι πιπεριού.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η 40χρονη, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα σπρέι πιπεριού και τρείς σακκούλες  με αφορολόγητο καπνό, συνολικού βάρους  1355 γραμμαρίων. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της 40χρονης στην Αμαλιάδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης είκοσι ένα  ναρκωτικά χάπια Lonarid και μία ακόμα πλαστική σακκούλα, που περιείχε αφορολόγητο καπνό, βάρους 55 γραμμαρίων.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.