«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι σε συσκευαστήρια και αγροτεμάχια στη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία.

Κατά τους χθεσινούς ελέγχους, σε είκοσι έξι συσκευαστήρια και αγροτεμάχια συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί εργοδότες και δώδεκα αλλοδαποί εργάτες.

Διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν 18 διοικητικά πρόστιμα

Οι εξορμήσεις οργανώθηκαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας 
Χθες (21-6-2013) το πρωί, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, πραγματοποίησε μια ακόμα ευρεία αστυνομική επιχείρηση, σε συσκευαστήρια και...
αγροτεμάχια στη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία.



Συγκεκριμένα ενεργήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις συσκευασίας προϊόντων και αγροτικές καλλιέργειες, μεταξύ άλλων, στην Απιδεώνα, στα Σαγέικα, στο Βουπράσιο, στη Νέα Μανωλάδα, στη Βάρδα και στο Τραγανό. 



Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από Αστυνομικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ηλείας με τη συνδρομή εξειδικευμένων αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, με τα εξής αποτελέσματα :

Ελέγχθηκαν : 50 άτομα και 26 συσκευαστήρια και αγροτεμάχια.

Προσήχθησαν : 34 άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Συνελήφθησαν  : 5 ημεδαποί εργοδότες και 12 αλλοδαποί εργάτες.

Βεβαιώθηκαν : 18 διοικητικά πρόστιμα από την Οικονομική Αστυνομία για ανασφάλιστη εργασία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι συναρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν αμείωτα.