«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η χθεσινή ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην Πάτρα.

 Συνελήφθη ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί άλλες δύο ληστείες και τρεις κλοπές
Συνελήφθη χθες (25-6-2013) νωρίς το πρωί, στην Πάτρα από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας,  ηλικίας 31 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για  διάπραξη ληστειών κατʼ εξακολούθηση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και...
παραβίαση των όρων διαμονής στη χώρα.Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, ο 31χρονος εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου 81χρονης ημεδαπής στην  Πάτρα, όπου με χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό  των 500 ευρώ και διάφορα τιμαλφή.

 Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή ενήργησαν  άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του  31χρονου λίγη ώρα αργότερα σε πατάρι γειτονικής εγκαταλελειμμένης  μονοκατοικίας και τη σύλληψή του.
Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στο συλληφθέντα οι Αστυνομικοί  βρήκαν και κατέσχεσαν τα τιμαλφή που είχε αφαιρέσει από την 81χρονη,  τα οποία και της αποδόθηκαν.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση  Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο δράστης είτε μόνος του, είτε με τη  συνδρομή συνεργού του που αναζητείται, είχε διαπράξει άλλες πέντε  περιπτώσεις ληστειών – κλοπών στην Πάτρα.
 Πιο συγκεκριμένα:
• Την 21-6-2013 πολύ νωρίς το πρωί αναρριχήθηκε και εισήλθε από  ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε διώροφη οικία 87χρονου ημεδαπού, όπου εκμεταλλευόμενος κινητικά προβλήματα του παθόντα, με χρήση βίας, τον  ακινητοποίησε, αναγκάζοντάς τον να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των  80 ευρώ και διάφορα κοσμήματα που φορούσε.
• Την 20-1-2013 το πρωί ακινητοποίησε 76χρονη ημεδαπή κατά την  έξοδό της από το διαμέρισμα που διέμενε και αφού την οδήγησε στο  εσωτερικό της οικίας, την έδεσε και τη φίμωσε, αφαιρώντας της το  χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ και διάφορα τιμαλφή.
• Την 6-5-2013 αργά το απόγευμα αποπειράθηκε να αναρριχηθεί σε  οικία 60χρονης ημεδαπής αλλά έγινε αντιληπτός από την παθούσα και  τράπηκε σε φυγή.
• Την 25-3-2013 το απόγευμα εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στην  οικία 75χρονου ημεδαπού, όπου αφαίρεσε αφαιρώντας ένα χάλκινο άγαλμα  ύψους 1,70 εκατοστών και βάρους 70 κιλών, μια χάλκινη προτομή, μια  πέτρινη προτομή και ένα σκαλιστό μαρμάρινο χέρι συνολικής αξίας 12.000  ευρώ. Μέρος των κλοπιμαίων είχε βρεθεί τέσσερις μέρες αργότερα σε 
οικία στην Πάτρα και είχαν αποδοθεί στον παθόντα (σχετικό το από  29-3-2013 Δελτίο Τύπου μας).

• Πριν τρία χρόνια περίπου από κατάστημα υγειονομικού  ενδιαφέροντος (καφετέρια) είχε αφαιρέσει από ημεδαπό ένα κινητό  τηλέφωνο.
Επισημαίνεται ότι ο 31χρονος προκειμένου παραπλανήσει τις αρχές, κατά  την εξέτασή του από τους αστυνομικούς, ανέφερε συνεχώς ψευδή στοιχεία  ταυτότητας ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι είχε  εισέλθει λάθρα στη χώρα και παρέμενε παράνομα σʼ αυτή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και  κρατείται προκειμένου μεθαύριο οδηγηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.
Το προανακριτικό υλικό και οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη  για τυχόν συμμετοχή του δράστη σε παρόμοια αδικήματα ενεργούνται από  την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.