«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αγρίνιο (Φωτογραφίες-Βίντεο)

 Η ΚΝΕ διοργάνωσε  και πραγματοποίησε το Μαθητικό Φεστιβάλ της το Σάββατο 15 Ιούνη 2013 στο προαύλιο του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου με σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο το ’χει ανάγκη»...
 Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, θεατρικά σκετς από μαθητές και μαθητικά μουσικά συγκροτήματα της πόλης. Στο χώρο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν αγώνες μπάσκετ, διαγωνισμός skate, graffiti, σεμινάρια πολεμικών τεχνών.
 Ομιλητής το Στέλεχος της ΚΝΕ Χρήστος Φράγκος που είπε:
Φίλοι και φίλες
Σας καλωσορίζουμε στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σήμερα είμαστε εδώ μαθητές, νέοι και νέες που οι ανάγκες, τα όνειρά μας, οι ελπίδες μας δεν χωράνε στο σύστημα της φτώχειας της ανεργίας και της εκμετάλλευσης.
 Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι κάθε χρόνο τόπος συνάντησης:
.
* Για τους μαθητές που δίνουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες στην προσπάθεια μας να μορφωθούμε, να μάθουμε την αλήθεια για τον κόσμο, να διασκεδάσουμε, να αθληθούμε, να ζήσουμε καλύτερα!
 *Για τους μαθητές που προβληματιζόμαστε για την κατάσταση που ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας, που «δεν τα τρώμε όλα αμάσητα», που δεν μας ταιριάζει η υποταγή.
 *Για εμάς τους μαθητές που αγωνιζόμαστε που δεν το βάζουμε κάτω. Δε δεχόμαστε να ματώνουν οι οικογένειές μας για να μορφωθούμε. Δε δεχόμαστε να ζήσουμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν με την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά.
 Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ χτίζονται με το μεράκι και τη δίψα μας για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση και διασκέδαση. Μακριά από χορηγούς και σπόνσορες. Μακριά από σάπια ιδανικά που πλασάρει το σύστημα για να έχει τη νέα γενιά με σκυμμένο το κεφάλι.
 Είναι η δική μας απάντηση σε όλους όσους θέλουν να κάνουν την ανάγκη στην ψυχαγωγία, την άθληση και την ερασιτεχνική δημιουργία πεδίο για να βγάζουν κέρδη.
Αυτός ο κόσμος μπορεί ν’ αλλάξει και θα αλλάξει!!!
 Οι εργαζόμενοι ο λαός και τα παιδιά του μπορούμε τα πάνω κάτω να φέρουμε.
Έχουμε τη δύναμη να σταθούμε απέναντι σ’ αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας και να το ανατρέψουμε! Με τη θέληση και την πάλη για μόρφωση, δουλειά, αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα. Όταν ο λαός θέλει μπορεί! Έχει το δίκιο και τη δύναμη να το επιβάλει.
 Επίσης αυτές τις μέρες η ΚΝΕ, στις 5-7 Ιούλη, διοργανώνει το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό της Διήμερο, στην Κρήτη στη Βάση της Σούδας.
 Θα ενώσουμε τις φωνές μας και θα διαδηλώσουμε ενάντια στην αμεροκανονατοϊκή βάση της Σούδας, το βασικότερο στήριγμα του αμερικανικού 6ου στόλου που αξιοποιήθηκε για τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη και επίσης βλέπουμε αυτήν την περίοδο να κλιμακώνονται οι επεμβάσεις στη Συρία.
 Ο λαός και η νεολαία όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν απ’ αυτές τις επεμβάσεις, αλλά θα είμαστε και συνυπεύθυνοι για τις τραγικές συνέπειες για τους λαούς αυτούς που μπορεί αύριο να είναι και η σειρά της χώρας μας.
 Δεν αρκεί απλά να λυπόμαστε για τα θύματα ενός πολέμου αλλά χρειάζεται να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στον Συριακό λαό, να διαδηλώσουμε με αίτημα να κλείσει η βάση της Σούδας, να φύγουμε απ’ το ΝΑΤΟ.
 ***Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ρήξης και ανατροπής μέσα και έξω απ’ τα σχολεία. Στέλνουμε ένα βροντερό μήνυμα ότι έχουμε τη δύναμη, μπορούμε και πρέπει να φτιάξουμε το δικό μας μέλλον.
 ***Η θέση μας είναι μαζί με την ΚΝΕ στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του συστήματος της εκμετάλλευσης. Στον αγώνα για την νέα κοινωνία, της πραγματικής ελευθερίας της ζωής με δικαιώματα, τον σοσιαλισμό.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις δραστηριότητες της ΚΝΕ μέσα στο καλοκαίρι, στο τουρνουά μπάσκετ στις 25 Ιούνη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και στο κεντρικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στις 13-14 Σεπτέμβρη στο Πάρκο.  

Δημήτρης Ντόκας