«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για την παρουσία του πρωθυπουργού στο νομό και την ομιλία του στο Αγρίνιο

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για την παρουσία του πρωθυπουργού στο νομό και την ομιλία του στο Αγρίνιο

«Το αποτύπωμα της ΕΕ» έχει συντριπτικά αρνητικά αποτελέσματα, πάνω στις ζωές μας. Τώρα δυνατό ΚΚΕ, για να στείλουμε μήνυμα καταδίκης στην ΕΕ, για να κόψουμε τη φόρα της κυβέρνησης της ΝΔ!

Η παρουσία του πρωθυπουργού στο νομό και η ομιλία του στο Αγρίνιο, επιβεβαίωσε την επιμονή της κυβέρνησης της ΝΔ στην εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ για τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου, από όπου απορρέουν όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού.

«Το αποτύπωμα της ΕΕ», που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός,έχει συντριπτικά αρνητικά αποτελέσματα πάνω στις ζωές μας:

·         Η ΚΑΠ έχει μειώσει διαχρονικά τον αγροτικό πληθυσμό και στο νομό μας. Τα απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, με τα χωράφια και τα ζώα να μην ποτίζονται, στο νομό με τα περισσότερα νερά…

·         Η κυβέρνηση διαφημίζει τα έργα υποδομών, που τα λυμαίνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τρώγοντας με χρυσά κουτάλια, στις πλάτες μας, όταν η οδοποιία στο εσωτερικό του νομού παραμένει στα αζήτητα…

·         Η «πράσινη μετάβαση», αποδείχτηκε μαύρη, όταν τα βουνά και τα χωράφια έχουν γεμίσει ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, με τις γνωστές συνέπειες και στο περιβάλλον, με το ρεύμα τελικά να γίνεται πανάκριβο και όχι το αντίθετο όπως υπόσχονταν…

Τα παραπάνω προβλήματα όπως και η ακρίβεια,η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η ζούγκλα στους χώρους δουλειάς κ.α., είναι αποτελέσματα συνειδητής πολιτικής της κυβέρνησης, της υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Βρίσκοντας, βέβαια στήριξη, στην συναινετική «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και του Βελόπουλου, που τη συνδιαμόρφωσαν και την ψήφισαν στην ευρωβουλή, μάλιστα με αξιοσημείωτα ποσοστά ταύτισης.

Η μεγάλη εικόνα που κάλεσε να στρέψει την προσοχή του ο λαός, πράγματι περιέχει σήμερα έναν κόσμο πολύ πιο επικίνδυνο από το 2019.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει συμβάλλει τα μέγιστα σ’ αυτή την κατεύθυνση, με την ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας και του λαού σε δύο πολεμικά μέτωπα στη γειτονιά μας, στους οξυμένους οικονομικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή μας, για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κάνοντας το λαό στόχο αντιποίνων.

Καλούμε το λαό του νομού στις 9 Ιούνη να κάνει αυτό που σκέφτεται. Να δυναμώσει, τώρα, πιο πολύ το ΚΚΕ.

Γιατί δυνατό ΚΚΕ,θα στείλει μήνυμα καταδίκης της ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων.

Γιατί το δυνατό ΚΚΕ, θα κόψει τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε εκείνες τις δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στο σύστημα, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.

Το κρίσιμο, λοιπόν στις ευρωεκλογές, δεν είναι να επιλέξουμε "εκπροσώπους" αυτής της πολιτικής, οι οποίοι βρίσκονται και σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά όσους την αντιμάχονται και θα εκπροσωπήσουν γνήσια και μαχητικά τα λαϊκά συμφέροντα στο Ευρωκοινοβούλιο, με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

 

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας