«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Συλλογή Υπογραφών ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις των 4ων φοιτητ(ρι)ών Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας

Από την αρχή της χρονιάς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες όλης της χώρας, έδωσαν ένα μεγάλο αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που παράκαμπτε το άρθρο 16. Υπερασπίζονται τη δημόσια δωρεάν παιδεία ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την υποβάθμιση των σπουδών τους. Η συντριπτική πλειονότητα των σχολών τελούσαν υπό κατάληψη για τουλάχιστον δύο μήνες, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες με μεγαλειώδεις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατέκλεισαν δύο φορές το κέντρο της Αθήνας, ενώ κάθε εβδομάδα οι πολύ μαζικές γενικές συνελεύσεις από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη, αποτύπωναν την ευρύτερη εναντίωση ολόκληρης της κοινωνίας στα σχέδια της κυβέρνησης...

Μερικές εβδομάδες αφού είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και οι σχολές λειτουργούσαν και πάλι κανονικά, τέσσερις (4) φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών έλαβαν email από τον πρόεδρο Α. Τριανταφύλλου που τους καλούσε σε ακρόαση για πειθαρχικές διώξεις κατηγορώντας τους, συγκεκριμένα, για διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος, για την παρεμπόδιση της εργασίας των καθηγητών. Αξιοποιώντας το απαράδεκτο νομικό πλαίσιο που ψήφισαν και διαμόρφωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στρέφεται ενάντια σε οποιαδήποτε φωνή αγώνα στο Πανεπιστήμιο, ο Τριανταφύλλου απαγορεύει στους 4 φοιτητές να συμμετέχουν στην εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

Η εκδικητική δίωξη απέναντι στους 4 φοιτητές των Πολιτικών Μηχανικών στρέφεται απέναντι στους δεκάδες χιλιάδες που αγωνιστήκαμε μέσα από τους συλλόγους μας όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τσακίζουν περαιτέρω το Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο. Επιστρατεύοντας συνδικαλιστικές διώξεις στρέφονται ενάντια στους φοιτητικούς συλλόγους και τις αποφάσεις τους, στην αγωνιστική και συλλογική δράση των φοιτητών. Στοχοποιούν και διώκουν φοιτητές και φοιτήτριες για τις πολιτικές πεποιθήσεις και τις ιδέες τους όπως φανερώνει η φρασεολογία του ίδιου του προέδρου.

Όσες προφάσεις κι αν επικαλούνται, ο πραγματικός λόγος που διώκουν φοιτητές είναι η υλοποίηση της απόφασης της μαζικής Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου, σε συντονισμό με τις Γενικές Συνελεύσεις των υπόλοιπων Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών, που δεν αποδέχονται τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Που κινητοποιήθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί με εκατοντάδες φοιτητικούς συλλόγους και χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες  σε όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας να μην κατατεθεί καν το νομοσχέδιο. Η ενόχληση του προέδρου του τμήματος και των υπολοίπων καθηγητών που στοχοποιούν τους φοιτητές /τριες δεν πηγάζει από κάποιο ακαδημαϊκό άγχος ή για την καλύτερη λειτουργία του τμήματος, αλλά από τα εμπόδια που συναντά η προσπάθειά τους να εφαρμόσουν στο τμήμα τις διατάξεις αυτών των αντι-εκπαιδευτικών νομοσχεδίων.

Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται! Όσο σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!

- Να παρθούν πίσω οι πειθαρχικές διώξεις!

-Καμία ποινή για τους/ις αγωνιστ(ρι)ες φοιτητ(ρι)ες!

Link :
 
Attack ( αντικαπιταλιστική αριστερά στα ΑΕΙ)