«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 Δράση Streetwork για την αντιμετώπιση  του καύσωνα από τις Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου

 Οι Δομές Αστέγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίουσυμμετέχουν στην προσπάθεια προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τον καύσωνα με την εντατικοποίηση της Υπηρεσίας Streetwork. Το επιστημονικό προσωπικόμοιράζει φυλλάδιο με οδηγίες για την προστασία από τον Καύσωνα, παγωμένα νερά, χυμούς καθώς και τρόφιμα σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στόχος είναι η έκτακτη παρέμβαση σε ευπαθείς ομάδες και...

η ιδιαίτερη μέριμνα για τους άστεγους που διαβιούν σε εξωτερικούς χώρους και δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση των κλιματιζόμενων αιθουσών.

Σας ενημερώνουμε ότι ο χώρος των Δομών Αστέγων (θέση 3οχλμ Αγρινίου Ιωαννίνων) λόγω του επερχόμενου καύσωνα είναι διαθέσιμος για διημέρευση έως την Τρίτη  03/08/2021 από 09:00 π.μ. έως 09:00 μ.μμε πιστή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας για τον Covid -19.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για παρέμβαση: 2641053202, 2641360590-2641360591.

Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου έχουν ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5002126.

OΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΚ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

 

Το δρόμο της υλοποίησης  παίρνει το σημαντικό έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Κτιρίου στη Ματαράγκα και η μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο.

Με  την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου προχωρά το έργο που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 - 2020 προσέγγιση CLLDLEADER της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ.

 

Η παρέμβαση σηματοδοτεί την αξιοποίησητωνσυγκεκριμένων κτιριακών υποδομών καθώς προβλέπειανακαίνιση και ανάδειξη του χώρου, τη διαμόρφωση και τη μετατροπή σε χώρο πολιτισμού. 

«Ένα κτίριο ημιτελές από το 2006 αξιοποιείται και μετατρέπεται σε Πολιτιστικό Κέντρο. Το σχέδιο αξιοποίησης του κτιρίου  προβλέπει τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων  και τη μετατροπή του σε ζωντανό κύτταρο πολιτισμού. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση ενισχύουμε την πολιτιστική ταυτότητα δίνοντας δημιουργική πνοή στο Δημοτικό Κτίριο.  Εκμεταλλευόμαστε όλες τις ευκαιρίες που μας παρέχονται για να αναδείξουμε  τη νέα δυναμική ταυτότητα του Αγρινίου  μέσα  από την ενίσχυση   των υποδομών του πολιτισμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. 

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ