«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Παράδοση ζωοτροφών στην Ηλεία από την ΚΟΙΠΑ

 Αντιπροσωπεία της ΚΟΙΠΑ ΤΟΥ Δήμου Αγρινίου έφθασε το πρωί στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και παρέδωσε 30 τόνους  ζωοτροφών για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους του Νομού  Ηλείας. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Γιάννης Βασιλείου και τα μέλη του ΔΣ Π.Γιαννιώτηςκαι Α. Καπελλάκη παρέδωσαν σε κτηνοτρόφους των περιοχών Πόθου, Λάσδικα, Δούκα και Λάλα τις ζωοτροφές που συγκέντρωσαν από ευγενικές προσφορές επιχειρηματιών του Αγρινίου :

“Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να είμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που υποφέρουν. Συγκεντρώσαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και σπεύσαμε να τα παραδώσουμε. Σήμερα ανταποκρινόμενοι  στην έκκληση, τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για άμεση αποστολή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές, παραδίδουμε χάρις στην αλληλεγγύη που επέδειξαν οι συμπολίτες μας 30 τόνους ζωοτροφών προς τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους του Ν. Ηλείας.Ευχαριστούμε  θερμά για την άμεση ανταπόκριση και  προσφορά τις Εταιρείες: "ΚΑΡΒΕΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε" - "PRAΚTIKA ΧΟΛΕΒΑΣ Α.Ε " -ΜΕΡΙΓΚΛΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  Α.Ε. Η προσπάθεια του Δήμου Αγρινίου και των Αγρινιωτών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Γ.Βασιλείου.

 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Aποδοχή χρηματοδότησης της πράξης : «Επέκταση και αναβάθμιση δικτύου πεζοδρόμων της πόλης».

 

Στη μετατροπή κεντρικών οδών ή τμημάτων τους σε πεζόδρομους ή οδούς ήπιας κυκλοφορίας και την ανάπλαση της οδού Λ. Μαβίλη προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με την αποδοχή της χρηματοδότησης της πράξης : «Επέκταση και αναβάθμιση δικτύου πεζοδρόμων της πόλης».

Το έργο προϋπολογισμό 4.200.000 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020»προβλέπει μια εκτεταμένη ζώνη ασφαλούς και ελεύθερης μετακίνησης πεζών. Δημιουργείταιμία περιοχή καλύτερης ποιότητας διαβίωσης ενώ παράλληλα το κέντρο της πόλης εξελίσσεται σε ένα χώρο  κατάλληλο για την ανάπτυξη της εμπορικής- επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

«Προχωρούμε στην υλοποίηση τουοράματος μας για ένα Αγρίνιο σύγχρονο και  λειτουργικό. Από το 2015 εργαστήκαμε μεθοδικά και συντάξαμε όλες τις κυκλοφοριακές μελέτες ώστε να είμαστε έτοιμοι για την υλοποίηση του έργου. Αλλάζουμε την πόλη με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

Η παρέμβαση  περιλαμβάνει τις οδούς:

§  Αναστασιάδη, από οδ. Βότση έως οδ. Π. Σούλου.

§  Π. Σούλου, από οδ. Μπαϊμπά έως οδ. Παναγοπούλου,

§  Μπαϊμπά, από οδ. Π. Σούλου έως οδ. Κύπρου,

§  Βότση από οδ. Χαρ. Τρικούπη έως οδ. Αναστασιάδη,.

§  Χρ. Σαλάκου& Ι. Σταΐκου, από οδ. Βότση έως οδ. Κύπρου,

§  Μανδηλαρά ,

§  Ι. Σταΐκου από οδ. Κύπρου έως οδ. Γρίβα,

§  Αφων Παπαστράτου από οδ. Τσικνιά έως οδ. Δημοτσελίου,

§  Λουριώτου από οδ. Παπαστράτου έως &οδ. Καραπαπά,

§  Καραπαπά από οδ. Λουριώτου έως οδ. Δημοτσελίου,  

Το δεύτερο τμήμα της παρέμβασης αφορά την ανάπλαση της οδού Λορέντζου Μαβίλη  με τη δημιουργία του πρώτου  κυκλικού κόμβου στη συμβολή με την οδό Κυριαζή, έως την Πλατεία Μελίνας Μερκούρη και  τη δημιουργία  ενός δεύτερου  κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Παπαφώτη, Καλλέργη, Δεληγιώργη και Δαγκλή, στην περιοχή

του παλιού τρένου σύμφωνα με εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη.

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Σημεία συγκεντρωσης ειδων πρώτης αναγκης για τους πυρόπληκτους

 

 Ο Δήμος Αγρινίου συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα συγκεντρώνουμε:

 • Εμφιαλωμένα νερά
 • Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, έτοιμα προς κατανάλωση(μπισκότα, κρουασάν, κέικ κλπ)
 • Κονσέρβες όλων των ειδών
 • Γάλατα εβαπορέ
 • Παιδικές πάνες
 • Μωρομάντηλα
 • Είδη ατομικής υγιεινής
 • Αντισηπτικά
 • Πετσέτες, σεντόνια και ρούχα ένδυσης καθαρά έτοιμα για χρήση.
 • Φάρμακα
 • Φαρμακευτικό Υλικό

 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιείται:

 

      1)Στο «Kοινωνικό Παντοπωλείο» Δήμου Αγρινίου, από τις 09:00πμ -14.00μμ. (Νέο Κτίριο: Ηρακλείτου 1 & Αναπαύσεως, Έναντι Κλειστού Γυμναστηρίου Μπάσκετ – Περιοχή Αερογέφυρας). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2641025392.

 

         2)Στο «Κοινωνικό Φαρμακείο» Δήμου Αγρινίου,09:00πμ -14.00μμ.,Παλαμά 20.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 2641033580, 2641033582.

3) Στην Ακτίνα Εθελοντισμού,από 08:00 εως 13:00 στην οδό Λ.Μαβίλη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 26413- 60688.ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Παράταση έκτακτων μέτρων

 

Παρατείνεται έως την Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00, σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.
 Για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.
Για κάθε παράβαση, εκτός των ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές  διοικητικό πρόστιμο.

Λόγω της εξαιρετικάεπείγουσαςανάγκηςαντιμετώπισης του κίνδυνουπυρκαγιών σε όλη την Επικράτεια, λαμβανομένωνυπόψη των ακραίωνκλιματολογικώνσυνθηκών που επικρατούνεπίσειράήμερων και του μεγάλουαριθμούπυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη,εκδόθηκε  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία προβλέπει τα εξής :


Απαγορεύσεις που αφορούνδάση, προστατευόμενεςπεριοχές και άλση

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτεμέσο ή τρόπο, κάθεμετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε :

(α) περιοχέςNATURA,

(β) δάση,

(γ) εθνικούςδρυμούς,

(δ) αισθητικά δάση και

(ε) άλσηεντόςοικιστικώνιστών.

2. Για κάθεπαράβαση της παρ. 1 επιβάλλεταιαπό τις αρμόδιεςαρχές του άρθρουτρίτουδιοικητικό πρόστιμοχιλίων (1.000) ευρώ.
 

Απαγόρευση υπαίθριων δραστηριοτήτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

2. Για κάθε παράβαση της παρ. 1, μη θιγομένων τυχόν ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικόπρόστιμοδέκαχιλιάδων (10.000) ευρώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ