«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα εργαζόμενου στο Δήμο.

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στα πολλά, τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε όλη τη χώρα. Τελευταίο θύμα, νέος εργάτης που εργαζόταν με δίμηνη σύμβαση στον τομέα πρασίνου του δήμου Αγρινίου, που έπεσε από σκάλα ενώ εκτελούσε εργασίες κοπής δέντρου.HΛαϊκή Συσπείρωση διαχρονικά, μέσα από τα δημοτικά συμβούλια, είχε προειδοποιήσει ότι τα εργατικά ατυχήματα, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι θανατηφόρα, σε όλους τους κλάδους, είναι απόρροια της ανυπαρξίας μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι μέχρι να αποκτήσουν την εμπειρία του αντικειμένου βρίσκονται ξανά στην ανεργία.

Εδώ και καιρό καταγγέλλουμε τις δίμηνες συμβάσεις που, πατώντας πάνω στην απόγνωση και...

την ανέχεια χιλιάδων ανέργων, ουσιαστικά έρχονται να υλοποιήσουν την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιδιώκουν εργαζόμενους φτηνούς, χωρίς δικαιώματα, με ημερομηνία λήξης και με μισθούς πείνας, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Πρόκειται για σχέσεις εργασίας που ανακυκλώνουν την ανεργία και το μόνο που έχουν σαν στόχο τελικά είναι να τελειώσει μια για πάντα η μόνιμη δουλειά, να αντικατασταθεί από ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους, το σώμα επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ), υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ανύπαρκτοι έλεγχοι, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η ασυδοσία της εργοδοσίας, φέρνουν αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε:

·         Ο Δήμος να σταθεί στο πλευρό του εργαζόμενου και να του παρέχει την οικονομική στήριξη που θα χρειαστεί, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

·         Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

·         Η κυβέρνηση και οι δήμοι να σταματήσουν  τη  «φάμπρικα» των δίμηνων συμβάσεων εργασίας και να προσληφθούν στους δήμους  προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Τιμολέων Παπανικολάου        Γιάννης Καρναβιάς