«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Αγρίνιο, απαιτώντας να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Παρασκευή 3 Ιούλη 2020 8:30μ.μ. κεντρική πλατεία Αγρινίου
«Πάρτε το πίσω τώρα! Το λαϊκό κίνημα δε θα μπει στο “γύψο”», με αυτό το σύνθημα πραγματοποίησαν συγκέντρωση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Αγρίνιο, απαιτώντας να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων...


Στη συγκέντρωση μίλησε ο Παναγιώτης Σταθελάκης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στους ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με το νομοσχέδιο "μπαίνει τάξη" στην ταλαιπωρία του λαού εξαιτίας διαδηλώσεων "μικρών και ολιγάριθμων ομάδων" δεν είναι παρά ένα άθλιο "προπέτασμα καπνού". Στην πραγματικότητα, με τις ρυθμίσεις μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία.
Τόνισε ότι το νομοσχέδιο πατά στα προηγούμενα, πάνω σε άλλες πρωτοβουλίες προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως η άθλια διάταξη για απαγόρευση των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε ως ιδιώνυμο αδίκημα. Μα πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται γιατί έριξε "νερό στο μύλο" της θεωρίας περί "μειοψηφιών που ταλαιπωρούν", πάνω στην οποία στήριξε τον δικό του νόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και που σήμερα αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
Ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας: «Το νομοσχέδιο, που κατατίθεται κατ' απαίτηση του κεφαλαίου, αποτελεί κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η κυβέρνηση εντάσσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στις "μεταρρυθμίσεις" για τη βελτίωση του "επενδυτικού κλίματος", διαφημίζοντάς το ως ένα από τα 26 που θα ψηφίσει γι' αυτόν το σκοπό μέσα στο καλοκαίρι. Ας το πάρουν χαμπάρι: Η φωνή του λαού δεν φιμώνεται, όσα νομοσχέδια κι αν φέρουν!».
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
 


ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας