«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
Την πρωτοβουλία των μαθητών του Γυμνασίου Καινουργίου να προσφέρουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν για την  εκδρομή τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς επαίνεσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Ο κ. Παπαναστασίου συναντήθηκε με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου,  τον Διευθυντή Γ. Παπασωτήρη και καθηγητές  τους οποίους συνεχάρη για την απόφαση τους να προσφέρουν  γενναιόδωρα τα χρήματα που συγκέντρωσαν  για την εκδρομή τους η οποία ακυρώθηκελόγω των μέτρων για τον COVID-19...

 «Καταφέρατε να μετατρέψετε μια  ατυχία σε μια πράξη αλληλεγγύης και ευαισθησίας.  Το ήθος και  το φιλότιμο που επιδείξατε  κάνει υπερήφανους τους γονείς, τους καθηγητές  αλλά και όλους εμάς. Σας ευχαριστούμε για το μάθημα ζωής. Μας δίνετε ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπαναστασίου και  προσκάλεσε τους μαθητές να παρακολουθήσουν την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΑγρινίου «Εχθροί εξ αίματος» του ΑΡΚΑ.

 Μέρος των χρημάτων που συγκεντρώσαν οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου  προσφέρθηκε στο Εργαστήρι ειδικής αγωγής “Παναγία Ελεούσα” και μέρος του ποσούδόθηκε γιατην αποπεράτωση του χώρου πολλαπλών χρήσεων τηςκοινότητας.
Συγχαρητήρια στους μαθητές έδωσαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Καινουργίου Β. Καραγκούνης, ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός και ο Δημ. Σύμβουλος Χριστ. Παπαδημητρίου.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
πρεμιέρα του δηπεθεΑΓΡΙΝΙΟΥ  «ΕΧΘΡΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ»του ΑΡΚΑ

 Πρεμιέρα στο «Ελληνίς»  έκανε χθες η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου «Εχθροί εξ αίματος» του ΑΡΚΑ.
Ο Θερινός Κινηματογράφος της πόλης φιλοξενεί το έργο του σπουδαίου Αρκά σε σκηνοθεσία του Χρήστου Παναγιώτου  με παραστάσεις στις 21,27,28 Ιουλίου και 3,4 Αυγούστου με  ώρα  έναρξης 9.30 μ.μ.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Νίκος Καραγέωργος ανέφερε μετά το τέλος της παράστασης: “Είμαι ειλικρινά συγκινημένος από την προσέλευση και την ανταπόκριση των θεατών. Μετά από μια δύσκολη περίοδο, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές και τα όρια μας,  όλοι συνειδητοποιήσαμε  ότι  η Τέχνη είναι το καταφύγιο μας. Το Δη.πε.θε Αγρινίου κρατά ζωντανή την φλόγα του πολιτισμού και συνεχίζει να ψυχαγωγεί τους Αγρινιώτες με παραστάσεις που υπογράφουν εμπνευσμένοι δημιουργοί».
 


Λίγα λόγια για το έργο:

Τι γίνεται μέσα σου όταν αρρωσταίνεις; Πανικός επικρατεί στα όργανα ενός ανθρώπινου οργανισμού όταν μετά από ένα ατύχημα ο εγκέφαλος πέφτει σε κώμα. Ο οργανισμός μένει χωρίς ηγεσία και τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα καλούνται σε συνέλευση ώστε να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Παχύ και λεπτό έντερο καταφθάνουν πρώτοι στο σημείο συνάντησης. Το Παχύ έντερο δυσκολεύεται να πιστέψει τις θεωρίες συνομωσίας που το Λεπτό έντερο του παρουσιάζει. Ένας εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει μέσα στο σώμα. Παχύ και Λεπτό έντερο, λογομαχούν έντονα, όταν το Δεξί νεφρό, αναλαμβάνει να τους καθησυχάσει , πως όλα γίνονται για το κοινό καλό και κυρίως το δικό τους καλό.

σκηνοθεσία/μουσική επιμέλεια:  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
σκηνικό / κοστούμια:  ΕΛΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
βοηθός σκηνοθέτη: ΡΕΝΑ ΜΙΧΟΠΑΝΟΥ


παίζουν:                       
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΛΕΑΝΘΗ
ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ
ΒΛΑΣΗΣ ΜΙΖΑΛΟΣΚρατήσεις:
Στο γραφείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τις εργάσιμες ημέρες στατηλέφωνα 26410- 21158& 46452από τις 9.00 π.μ.  – 13.00 μ.μ

Τιμή εισιτηρίου : 10 € Γενική είσοδος

Πώληση εισιτηρίων το πρωί:

-          Δευτέρα 27 Ιουλίου  από τις 11.00 π.μ – 12.00 π.μ.
-          Τρίτη 28 Ιουλίου από τις 11.00 π.μ – 12.00 π.μ.
-          Δευτέρα 3 Αυγούστου  από τις 11.00 π.μ – 12.00 π.μ.
-          Τρίτη 4 Αυγούστου από τις 11.00 π.μ – 12.00 π.μ.


Ενώ τα απογεύματα των παραστάσεων η πώληση των εισιτηρίων θα γίνεται στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Αγρινίου «Ελληνίς»  από τις 19.30 – 21.30.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Λόγω των ειδικών συνθηκών οι θέσεις δεν θα είναι αριθμημένεςκαι θα ισχύει η σειρά προσέλευσης σε κάθε παράσταση.


Από το Δη.Πε.Θε.Αγρινίου

***

ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στην έγκριση των μελετών για την υποβολή έργων  προϋπολογισμού  περίπου 19  εκατομμυρίωνευρώ προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου.
Η έγκριση αφορά τις μελέτες  των έργων :
·         «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» 2.356.556,84 ΕΥΡΩ
·         «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ –ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 3.350.000,00 €.,
·         «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 2.450.000,00 €
·          «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΡΑΜΠΩΝ ΑΜΕΑ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 1.500.000,00 €.
·          «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 3.000.000,00 €
·         ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΗΓΑΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 6.100.000,00 €

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε σχετικά : «Είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα έξι  σημαντικά έργα που θα υλοποιηθούν στο Δήμο Αγρινίου. Υποβάλαμε ώριμες προτάσεις  και προχωρούμε στην υλοποίηση αναγκαίων έργων για τους πολίτες.Δεν αφήσαμε καμία ευκαιρία να χαθεί, καμία αναξιοποίητη δυνατότητα. Σχεδιάσαμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αποδείχτηκε απολύτως ρεαλιστικό με  έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ