«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και τα  τεστ έγιναν σε αίθουσα του Δημαρχείου στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης για την εξάπλωση του ιού. Σε πρώτη φάση συλλέχθηκαν δείγματα από...
δημοτικούς υπαλλήλους των Διοικητικών Υπηρεσιών και της ΚΕΔΑ.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν, έπειτα από αίτημα του Δημάρχου ΑγρινίουΓιώργου Παπαναστασίου,δειγματοληπτικοί έλεγχοι και στις υπόλοιπες διευθύνσεις και  δομές του Δήμου: «Δεν εφησυχάζουμε, δεν χαλαρώνουμε, προσέχουμε για εμάς και για όσους αγαπάμε.Συνεχίζουμε να τηρούμε ευλαβικά όλα όσα προβλέπονται και αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία την κατάσταση».
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Συνέχιση  του προγράμματος μυοκτονιών-απεντομώσεων-κωνωποκτονίας στον Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου συνεχίζει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μυοκτονιών,  απεντομώσεων και κωνωποκτονίας στην περιοχή αρμοδιότητάς του.
Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε φρεάτια, εγκαταλελειμμένα κτίρια, Δημοτικά Κτίρια και συγκεκριμένα σημεία που αποτελούν σημαντικές εστίες μόλυνσης ώστε να διασφαλιστεί η  προστασία της δημόσιας υγείας και των πολιτών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργείο πραγματοποίησε εργασίες στις καπναποθήκες Ηλία Ηλιού, ένα σημείο της πόλης με έντονο πρόβλημα. Τις εργασίες επέβλεψε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπυρίδων Φλώρος.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ
Σύσκεψη υπηρεσιακών στελεχών με θέμα την αντιμετώπιση  της αφρικανικής πανώλης των χοίρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων εντός του Δήμου Αγρινίου.
Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων αποτελεί ιογενές, υψηλής μεταδοτικότητας, αιμορραγικό, εμπύρετο σύνδρομο των εκτρεφόμενων και άγριων χοίρων όλων των ηλικιών. Έχει την τάση να μεταδίδεται ταχύτατα ανεξάρτητα από Εθνικά σύνορα αφού μεταξύ άλλων μεγάλο ρόλο στη διασπορά της νόσου έχουν και οι αγριόχοιροι.
Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο αλλά μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις με μεγάλες οικονομικές συνέπειες τόσο σε τοπικό όσο και  εθνικό επίπεδο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου κ. Δ. Τζιώλης,  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπυρίδων Φλώρος, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου και  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν  στην εύρεση οικονομικών πόρων για την εκτέλεση των αναγκαίων ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν ώστε να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία, το περιβάλλον και η χοιροτροφία.
Υπογραμμίζεται ότι,  μέχρι σήμερα στην Ελλάδα,  έχει εμφανισθεί μόνο ένα μεμονωμένο κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, το οποίο αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου προκειμένου να είναι προετοιμασμένεςσυμμετείχαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ