«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ
Τις πρωταθλήτριες  της ομάδας μπάσκετ των Αργοναυτών Αγρινίου υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Την Κυριακή 28 Ιουνίου η γυναικεία ομάδα  του Συλλόγουστέφθηκε πρωταθλήτρια στον τελικό της ΕΣΚΑΒΔΕ  κερδίζοντας συγχρόνως την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών μπάσκετ...

Με την επιτυχία τους κατάφεραν να σηκώσουν  το Αγρίνιο ψηλά,  σημείωσε ο Γιώργος Παπαναστασίου : «Ιστορική στιγμή για το σύλλογο  και για την πόλη μας. Το Αγρινιώτικο μπάσκετ μας έχει χαρίσει δυνατές συγκινήσεις στο παρελθόν. Εσείς όμως  καταφέρατε με το πάθος και την επιμονή σας να πετύχετε για πρώτη φορά άνοδο  στην Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών μπάσκετ. Θέλω να σας συγχαρώ για τη σπουδαία προσπάθεια σας και να ευχηθώ να είναι η αρχή μιας λαμπρής πορείας. Συγχαρητήρια αξίζουν ακόμη στον πρόεδρο, το ΔΣ και το τεχνικό επιτελείο, τον κ. Θ. Ζαρκάδα και Θ. Παπαθανασόπουλο».

 Οι αθλήτριες πρόσφεραν στον Γιώργο Παπαναστασίου μια φανέλα με τις υπογραφές τους.
Ο πρόεδρος της ομάδας Γ. Παπαπαναγιώτου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον  Αντιδήμαρχο Χρήστο Ζαρκαβέλη για τη συμπαράσταση  και όλους τους φιλάθλους για τη στήριξη.  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΕΚΘΕΣΗ ΓΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του κορυφαίου ποιητή και πεζογράφου το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου  ανακήρυξε το  2020 ως έτος ¨Κωσταντίνου Χατζόπουλου¨.

Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων,  σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης,θα διοργανωθεί έκθεση που σχετίζεται με τη ζωή και το έργο του Κωσταντίνου Χατζόπουλου (βιβλία σε πρωτότυπες εκδόσεις και ανατυπώσεις, φωτογραφίες, κειμήλια, έργα ζωγραφικής της συζύγου του Σάνυ Χατζοπούλου).
Παρακαλούνται όσοι  πολίτες  διαθέτουν αντικείμενα ή πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του  Κωσταντίνου Χατζόπουλου  να απευθύνονται στα τηλέφωνα 26413 60401 -  26413 60613.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης στο πλαίσιο του έργου INTERRREG MED- ESMARTCITY

Στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης με στόχο τη συμβολή στη δημιουργία «έξυπνων πόλεων στην περιοχή της Μεσογείου  μέσω δικτυώσεων» προχώρησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.
Η συνεργασία υλοποιείται στο πλαίσιο του έργουINTERRREGMED- ESMARTCITYπου έχει ως κύριο αντικείμενο τη βελτίωση της ικανότητας καινοτομίας των μεσογειακών πόλεων δημιουργώντας έξυπνα οικοσυστήματα.
Με την υπογραφή του μνημονίου εκδηλώνεται ενδιαφέρον για:
·         Προώθηση έξυπνων ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων, έξυπνου και αποδοτικού φωτισμού, εξυπνότερων δικτύων αστικών μεταφορών, αναβαθμισμένων υπηρεσιών ύδρευσης και διαχείρισης αποβλήτων ως πιθανών οδηγών της αστικής αειφόρου ανάπτυξης.
·         Διαμοιρασμό της πληροφορίας σχετικής με το έργο ESMARTCITY, που συνεισφέρει στη διάχυση της σημασίας των Έξυπνων πόλεων για τη Μεσόγειο και ευρύτερα.
·         Εξέταση των προτάσεων πολιτικών του  ESMARTCITY για τη βελτίωση τοπικών δράσεων και δυνητική επιρροή προς περιφερειακά και εθνικά Επιχειρησιακά Προγράμματα

ΟΔήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουευχαρίστησε τον κ. Δημητρογιάννη και αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία: «Προάγοντας την ιδέα της Έξυπνης Πόλης δημιουργούμε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, πετυχαίνουμε αποτελεσματικότερη χρήση πόρων  με  μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, εξασφαλίζουμε  θέσεις εργασίαςνέων και πράσινων επιχειρήσεων.  Στέλνουμε ξεκάθαρομήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τις πόλεις μας πιο ανθρώπινες και φιλικές προς το περιβάλλον».

Στο πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε επίσης η Πράσινη Βίβλος για την Αλλαγή Πολιτικών Καινοτομίας, αντίγραφο της οποίας παρέδωσε στον  Δήμαρχο Αγρινίου ο κ. Δημητρογιάννης : «Το τελευταίο διάστημα έχουμε επισπεύσει έργα και δράσεις που σχετίζονται με το Περιβάλλον όπως και την  έκδοση της  Πράσινης Βίβλου η οποία  αφορά πολιτικές καινοτομίας για την περιοχή μας  με βάση καλές πρακτικές από περιοχές της Μεσογείου ενώ περιέχει και προτάσεις πολιτικής και επενδυτικών προτεραιοτήτων για τηνενίσχυση της καινοτομίας και για τη βιωσιμότητα του παραδείγματος της έξυπνης πόλης. Την παραδίδω στον κ. Παπαναστασίου και με την ιδιότητα του προέδρου της ΕπιτροπήςΕνέργειας, Περιβάλλοντος και  Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΚΕΔΕ. Επιβάλλεται όλοι οι φορείς της ΤΑ να αξιοποιήσουν άμεσα τα συμπεράσματα και τις καλές πρακτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΑντιπεριφερειάρχηςΔυτ. Ελλάδος.

Τα περιεχόμενα της Πράσινης Βίβλου είναι:
1. Η ψηφιοποίηση ως βασικός παράγοντας ενεργοποίησης των Έξυπνων Πόλεων.
2. Έξυπνα κτίρια σε έξυπνες πόλεις (τεχνολογίες, πολιτικές, καλές πρακτικές) – εστίαση σε ενεργειακή εξοικονόμηση κτιρίων- ζωντανά εργαστήρια.
3. Έξυπνος Δημόσιος φωτισμός (τεχνολογίες, πολιτικές, καλές πρακτικές).
4. Ο ρόλος των δεδομένων (ανοιχτά δεδομένα).
5. Πλάνο Δράσης για την ενσωμάτωσηκαινοτόμων τεχνολογιών σε Δημόσια Προγράμματα Χρηματοδότησης.
6. Περιεχόμενο και προδιαγραφές για Πράσινες Συμβάσεις, κυρίως στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης κτιρίων και του δημόσιου φωτισμού.
7. Πλάνο δράσης και προτάσεις για τη συντήρηση και αναβάθμιση του ήδη εγκατεστημένου εξοπλισμού σε πόλεις.
8. Ο ρόλος του οικοσυστήματος καινοτομίας-Εμπλοκή ιδιωτικών φορέων και ειδικά νεοσυσταθεισών επιχειρήσεων- συνεργασία με την αγορά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ