«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου προχώρησαν,το πρωί , σε εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του αύλειου χώρου του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου. Επικεφαλής των συνεργείων ήταν ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας  Καλαμπαλίκης ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου παρενέβη με τα συνεργεία που διαθέτει προκειμένου να καθαριστεί και...
να ευπρεπιστεί ο χώρος.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας  κλαδέψαμε τα δένδρα και φροντίσαμε για την αποκομιδή των κλαδιών και την περιποίηση του προαύλιου».


               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

***

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΟΜΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρουσία του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά εγκαινίασε μια νέακοινωνική δομή στο Αγρίνιο,  την «Δομή Παροχής Συσσιτίου». 
Η λειτουργία της νέας δομής, η οποία στεγάζεται στον Πεζόδρομο Παπακωνσταντίνου,  είναι ενταγμένη στο πλαίσιο τωνΠεριφερειακών Κοινωνικών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020. Στόχος είναι η καθημερινή προσφορά γευμάτων σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη σίτισης. Με την λειτουργία της συγκεκριμένης δομής δημιουργήθηκαν πέντε  νέες θέσεις εργασίας.

Στo πλαίσιο ενημέρωσης της κοινωνίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δομής που εντάσσεται στην πράξη: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχής Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού 416.520.00 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην σημασία του έργου: «Μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον ο ρόλος του Δήμου γίνεται ακόμη πιο σημαντικός για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.Εγκαινιάζουμε σήμερα τη«Δομή Παροχής Σίτισης» ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής. Ησυμπαράστασή μας σε όσους πλήττονται οικονομικά αποτελεί,  όχι απλά χρέος,  αλλά βαθιά ανάγκη.Οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, να απλώσουμε το χέρι σε όσους  χρειάζονται την υποστήριξή μας.Μακάρι να μην υπήρχε η ανάγκη για την δημιουργία τέτοιων υπηρεσιών.
Στον Δήμο Αγρινίου καταφέραμε,όχι μόνο την συνέχιση της λειτουργίας  όλων των υφιστάμενων κοινωνικών δομών, αλλά και την προσθήκη σε αυτές του Υπνωτηρίου Αστέγων, που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στο Αγρίνιο, καθώς και του Κέντρο Κοινότητας, το οποίο αποτελεί επίσης νέα δομή. Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ τη «Δομή Αστέγων Δήμου Αγρινίου» , τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, την ανέγερση της  Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης - οικοτροφείων του Εργαστηρίου "Παναγία Ελεούσα".Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για την δημιουργία της νέας δομής. Τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή και όλους τους συνεργάτες του στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.

Όλους αυτούς που εργάζονται καθημερινά για την απρόσκοπτη λειτουργία της. Σας διαβεβαιώνω  ότι η προσπάθεια για την ανακούφιση των συμπολιτών μας θα είναι διαρκής».


               ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ –
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή06-07-2018 και από 8:00 έως 11:00 π.μ. θα γίνει διακοπή νερού στον βορειοδυτικό τομέα πόλεως Αγρινίου, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
- η περιοχή βόρεια και δυτικά του πάρκου
- η περιοχή μεταξύ των οδών:Καραολή& Δημητρίου, Ξενοπούλου, Εργάνης
- η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, από Βενιζέλου έως Πραΐδου,  και οι κάθετες
- οι οδοί Ξενοπούλου, Βενιζέλου και Μελεάγρου