«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ για τις πυρκαγιές στην Αττική

Το Ε.Κ.Α. εκφράζει  βαθιά  συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους  από την πρωτοφανή εξέλιξη της πυρκαγιάς  στην Αττική .

Εκφράζει  την αμέριστη συμπαράστασή του  και είναι στο πλευρό  των τραυματιών  και  τους εύχεται ταχεία ανάρρωση   , καθώς επίσης  στους πυροπαθείς  που έχασαν  το βιό τους  και έχουν  συγγενικά  τους πρόσωπα που αγνοούνται  .
Για μια ακόμα φορά έρχεται  στην επιφάνεια  η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού , συντονισμού, η σταθερή έλλειψη  μέτρων  αντιπυρικής  προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Οι υπεράνθρωπες  προσπάθειες που καταβάλλουν κάθε φορά  πυροσβέστες και εθελοντές  δεν μπορούν να καλύψουν αυτά τα κενά .
Καλούμε την κυβέρνηση  να πάρει  όλα τα απαραίτητα μέτρα  ώστε να  μπορούν  να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες  τους οι πληγέντες ...

Η τραγωδία  είναι σε εξέλιξη, γιατί δε μιλάμε  μόνο για καταστροφές  και ζημιές  αλλά για  δεκάδες νεκρούς  , τραυματίες  και αγνοούμενους.
Αυτή τη στιγμή  προέχει  η βοήθεια , η οργάνωση της πρακτικής  και άμεσης αλληλεγγύης .
Γι’ αυτό το λόγο  το Ε.ΚΑ. καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα  της περιοχής  να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συγκεντρώνοντας  είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας  για τους πληγέντες:
·        Εμφιαλωμένο νερό
·        Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)
·        Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
·        Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)
Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του  Ε.Κ.Α.  από  ώρες 9 π.μ.- 1 μ.μ. και 5μ.μ. – 7 μ.μ.
Επίσης    κάνει έκκληση να δώσουν  αίμα  για  τους τραυματίες  στο Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

ΤΟ Δ.Σ.