«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

«Η ΕΝΩΣΗ» - ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»

Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 – Email:
somidip-enosi@hotmail.gr

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 πμ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο σήμερα μπορούμε να δούμε πιο καθαρά τι σημαίνει “ανάπτυξη”. Είναι οι συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουμε, αλλά και...
η πραγματικότητα έξω από τη δουλειά. Ανάπτυξη για τους εργαζόμενους είναι ο μισθός των 400 και 500 ευρώ, η πληρωμή με “tickets”. Ανάπτυξη για τους εργαζόμενους είναι οι επιπλήξεις και απειλές για τους στόχους, η τεράστια πίεση για να πιαστούν οι στόχοι. Ανάπτυξη για τους εργαζόμενους είναι τα ατέλειωτα “σπαστά” και οι υπερωρίες ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, η δουλειά τις Κυριακές, τα απλήρωτα ρεπό. Ανάπτυξη για τους εργαζόμενους είναι οι 2μηνες κι 6μηνες συμβάσεις, τα 4ωρα και 6ωρα, τα 6ήμερα. Γιατί ανάπτυξη σημαίνει μεγαλύτερα κέρδη για τα αφεντικά, πιο σκληρή εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους. Μετά τις θυσίες «για να βγούμε από τη κρίση», έρχονται οι «θυσίες για να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις».

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι βασική τομή στον εργασιακό μεσαίωνα που δημιουργούν. Είναι νομοθετημένη από όλες τις κυβερνήσεις, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι 7 Κυριακές τον χρόνο έγιναν 8, ενώ τα καταστήματα στις «τουριστικές περιοχές» ανοίγουν κάθε Κυριακή, όλο το καλοκαίρι. Το ελαστικό ωράριο είναι απόφαση της ΕΕ κι εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της, είτε έχουν μνημόνια είτε όχι. Στόχο έχει τα μεγαλύτερα κέρδη των μεγάλων εμπορικών ομιλών, σε βάρος των εργαζομένων που μπορούν να καλεστούν ακόμα και σε 12ημερη συνεχόμενη εργασία χωρίς μέρα ανάπαυσης. Ταυτόχρονα η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων  συμβάλλει στη συγκέντρωση της πίτας της αγοράς σε λιγότερα χέρια, αφού οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροέμποροι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια του κλάδου.

Ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων στο Εμπόριο δεν προλαβαίνει ούτε να ξεκουραστεί, να αναπληρώσει τις δυνάμεις του, να ανταποκριθεί στις κοινωνικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις. Οι γονείς, ιδιαίτερα οι μητέρες, με δυσκολία προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά. Η καθημερινότητα είναι γεμάτη με τρέξιμο από γιαγιά σε γιαγιά γιατί δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε κρατική μέριμνα. Κράτος κι εργοδοσία θέλουν να διαγράψουν από τη μνήμη μας ότι υπήρχαν δικαιώματα που ήταν κατοχυρωμένα για δεκαετίες. Θέλουν να ξεχάσουμε ότι ζούμε στο 2018, όπου η τεχνολογία και οι ικανότητες των εργαζομένων καλπάζουν, αλλά η ζωή μας γίνεται χειρότερη.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
  Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

 ***
*
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ  Γ.Σ.Ε.Ε
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22 325 FAX: 26410 46515

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ε.Κ.Α. και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ» την Τρίτη 10 Ιούλη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτ/νίας με θέμα την οργάνωση της απεργίας στο Εμπόριο την Κυριακή 15 Ιούλη, μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα ότι είναι ανάγκη σήμερα από κοινού εργαζόμενοι-έμποροι και μικροί ΕΒΕ να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για να υλοποιηθεί το αίτημα για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
Η Απεργία την Κυριακή 15 Ιούλη πρέπει να στείλει μήνυμα προς την Κυβέρνηση τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου και τις πολυεθνικές ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω για να επιτευχθούν οι στόχοι τους. Για την επιτυχία της απεργίας το Ε.Κ.Α. και το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα προγραμματίσουν εξορμήσεις-περιοδείες σε μεγάλα πολυκατακαταστήματα, μονοπωλιακούς ομίλους – αλυσίδες – s/m για την ενημέρωση των εργαζομένων για τα αιτήματα της απεργίας και να τους καλέσουν να δώσουν μαχητικό αγωνιστικό παρών στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 15 Ιούλη και ώρα 10 π.μ. στον (Πεζόδρομο της Παπαστράτου) στο Αγρίνιο.   

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ


ΑΓΡΙΝΙΟ   11 / 7 / 2018

ΤΑ Δ.Σ

 Ε.Κ.Α
ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ