«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Με την παρέλαση των 350 χορευτών  κατά μήκος της οδού Παπαστράτου έγινε η έναρξη του Διεθνούς  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών  στο Αγρίνιο.
Πλήθος κόσμου  υποδέχθηκε με  ζεστά χειροκροτήματα τα συγκροτήματα  από την Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία, Ινδονησία, Κορέα και Κένυαπου φιλοξενούνται στο Αγρίνιο....


Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : «Σας καλωσορίζω σε μια γιορτή που αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα κάθε χώρας που συμμετέχει και επιβραβεύει το αντάμωμα των λαών και των παραδόσεών τους. Η  παρουσία σας σήμερα εδώ είναι μια απόδειξη ότι, σε μια εποχή δυσκολιών,  υπάρχουν αντισώματα που διατηρούν ζωντανές τις αξίες και τις μνήμες του πολιτισμού μας. Αποδεικνύεται ατράνταχτα ότι ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα.  Ενώνει τους λαούς και προωθεί τη φιλία και τη συνεργασία. Το Αγρίνιο έχει διαχρονικά αποδείξει την αγάπη του για την λαϊκή παράδοση. Η πόλη μας  γίνεται για μια ακόμη χρονιά γέφυρα πολιτισμού και παρουσιάζει μια διοργάνωση ακόμα πιο αναβαθμισμένη,  με μεγαλύτερη  συμμετοχή,  παλμό και σίγουρα περισσότερο κέφι. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις αποστολές».
Αύριο Σάββατο τα χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους σεΣτράτο, Ματαράγκα, Παναιτώλιο και Παραβόλα.
                                                                                    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
***

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ενημερώνει ότι ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει στη συνολική προσπάθεια για την προστασία των πολιτών,λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται, με τη διάθεση κλιματιζόμενων αιθουσών για το κοινό.




Συγκεκριμένα, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου θα παραμείνει ανοικτό από τις 11.00 π.μ. έως 7.00 μμ. το ΚΗΦΗ Αγρινίου(Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) στην οδό  Αγίου Χριστοφόρου 4 και από τις  7.00 πμ έως 10.00 μμ θα είναι ανοιχτές γιατους πολίτεςοι Δομές Αστέγων,τηλ: 2641053202, 2641027512.

***

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΟΥ ΓΡΙΒΑ


Εντατικά εργάζονται τα συνεργεία  ώστε την Δευτέρα 26 Αυγούστου να δοθεί στην κυκλοφορία η οδός Γρίβα,  στο τμήμα  μεταξύ των οδών Μπαϊμπά και Σταϊκου.
Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ασφαλτοστρώσεις  στο συγκεκριμένο σημείο. Τα έργα  εντάσσονται στην «Ανακατασκευή και Διαμόρφωση της οδού  Γρίβα» συνολικού προϋπολογισμού  921.000,00 €.
Με το συγκεκριμένο έργο ουσιαστικά  έγινε ανακατασκευή  του  δρόμου σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στις υποδομές δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, στον ηλεκτροφωτισμό (πλήρη δίκτυα και οδοφωτισμός), οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, πεζοδρόμια (κράσπεδα, ρείθρα, πλακόστρωση πεζοδρομίων κλπ.).
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουεπισκέφθηκε τα έργα και δήλωσε σχετικά: «Ένα μεγάλο έργο στην καρδιά της πόλης σταδιακά οδεύει προς την ολοκλήρωσή του. Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης με ουσιαστικά έργα στις υποδομές αλλά και αισθητική αναβάθμιση ενός μεγάλου τμήματος. Οι εργασίες ανακατασκευής της οδού Γρίβα είναι κομμάτι  ενός ολοκληρωμένου  σχεδιασμού που περιλαμβάνει ένα  σύνολο παρεμβάσεων εντός του αστικού ιστού ως προαπαιτούμενων έργων για τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο του Αγρινίου». 

                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ