«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Μια ακόμα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στη Δυτική Ελλάδα
Συνελήφθησαν έξι ημεδαποί ενώ έως στιγμής έχουν εξιχνιαστεί μια ληστεία, μια αρπαγή πορτοφολιού και είκοσι διαρρήξεις σε αγροικίες και αποθήκες της περιοχής
Κατασχέθηκαν πληθώρα κλοπιμαίων που φυλλάσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου
Η  Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για τη διαχείριση της εγκληματικότητας στην περιοχή...
αρμοδιότητας της, πραγματοποίησε σήμερα (10-4-2013) το πρωί, μία ακόμα αστυνομική εξόρμηση σε καταυλισμούς Ρομά στην ευρύτερη περιοχή «Κεραία» στο Πύργο.
Στην εξόρμηση, συμμετείχαν Αστυνομικοί της Ασφαλείας, της Τάξης, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.
 Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τα παρακάτω αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν : 30 άτομα και 10 οχήματα.
Προσήχθησαν : 16 άτομα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.
Συνελήφθησαν : 6 συνολικά ημεδαποί, (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες), ηλικίας από 36 έως 17 ετών.
Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν :
•    Δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 29 και 25, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
•    Μια ημεδαπή γυναίκα ηλικίας 17 ετών για διάπραξη ληστείας.
•    Τρεις ημεδαποί (ένας άνδρας και δυο γυναίκες) ηλικίας 24, 30 και 36 ετών αντίστοιχα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις των Δικαστικών Αρχών.
Διενεργήθηκαν: 2 κατ’ οίκον έρευνες.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί :
•    Μια ληστεία που συνέβη σήμερα (10-4-2013) το πρωί, στο Πύργο, σε βάρος 81χρονου ημεδαπού.
•    Μια αρπαγή πορτοφολιού που είχε συμβεί την (6-4-2013) το βράδυ, στο Πύργο, σε βάρος 20χρονης ημεδαπής.
•    Είκοσι διαρρήξεις σε αγροικίες και αποθήκες της περιοχής

 Κατασχέθηκαν:
•    Τέσσερα αλυσοπρίονα.
•    Ένας ηλεκτρικός τροχός.
•    Μία τσιμπίδα χειρός.
•    Ένα σακί με απογυμνωμένα καλώδια, συνολικού βάρους 15 κιλών περίπου.
•    Ένας κόφτης μετάλλων.
•    Δυο γεννήτριες.
•    Δυο ηλεκτροκολλήσεις.
•    Ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα.
•    Τρία ηλεκτρικά τρυπάνια.
•    Δυο ηλεκτρικοί τροχοί.
•    Μία ηλεκτρική σέγα κοπής ξύλων.
•    Τρεις εργαλειοθήκες με διάφορα εργαλεία χειρός.
•    Δύο  ποδήλατα.
•    Ένα ραδιοκασετόφωνο.
•    Ένα ράδιο - cd αυτοκινήτου.  
Επίσης κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ο 29χρονος και ο 25χρονος συλληφθέντας για τη διάπραξη των κλοπών.
Οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής σε αγροικίες και αποθήκες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου στο τηλεφωνικό αριθμό 26210- 81740 προκειμένου αναγνωρίσουν τα κλοπιμαία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας ενώ η προανάκριση που ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι σε καταυλισμούς, θα συνεχισθούν αμείωτα καθότι αποσκοπούν στην πρόληψη και τη καταστολή της εγκληματικότητας .

 Συνελήφθη ημεδαπός λαθρέμπορος στην Αμαλιάδα

Κατασχέθηκαν 19.360  λαθραία τσιγάρα
Συνελήφθη σήμερα (10-4-2013) το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας,  ηλικίας 64 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και  κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας,  αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, ενήργησαν έρευνα στην  οικία του 64χρονου στην Αμαλιάδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου  βρήκαν και κατέσχεσαν εννιακόσια εξήντα οκτώ πακέτα λαθραίων τσιγάρων  και το χρηματικό πόσο των 195 ευρώ.

Κανένα από τα πακέτα που κατασχέθηκαν δεν έφερε την ενδεικτική ταινία  ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

 Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή

Συνελήφθη σήμερα (10-4-2013) πολύ νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας,  ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στο όχημα του 36χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πτυσσόμενο, μεταλλικό γκλοπ συνολικού μήκους 67 εκατοστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθησαν στη Λακκόπετρα Αχαΐας, έξι αλλοδαποί διακινητές ναρκωτικών

Οι δράστες διακινούσαν τα ναρκωτικά σε σπιρτόκουτα

Κατασχεθήκαν συνολικά 300 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν σήμερα (10-4-2013), το πρωί, στη Λακκοπετρα Αχαΐας στο  πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος  Κάτω Αχαΐας, έξι αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας από 34  έως 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση  και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι Αστυνομικοί τους Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας,  αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, ενήργησαν έρευνες σε  δύο παραπήγματα που διέμεναν οι έξι αλλοδαποί στη Λακκόπετρα Αχαΐας,  όπου βρήκαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν πέντε νάιλον σακούλες οι  οποίες περιείχαν τα εξής :

• Πενήντα επτά σπιρτόκουτα με κάνναβη συνολικού βάρους 258 γραμμαρίων
• Δύο ακόμα συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 43 γραμμαρίων
• Το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ

Οι δράστες είχαν αποκρύψει τις σακούλες με τα ναρκωτικά σε καλάμια και  σε ποτιστικά λάστιχα έξω από τα παραπήγματα όπου διέμεναν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Αστυνομικό  Τμήμα Κάτω Αχαΐας.

Συνελήφθησαν δύο «ποτροφολάδες» στην Πάτρα

Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό αφαιρούσαν πορτοφόλια στους θαλάμους ασφαλείας των τραπεζών και στα αστικά λεωφορεία

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις

Συνελήφθησαν σήμερα (10-4-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας  (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 36 και 34 ετών αντίστοιχα, σε βάρος  των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατʼ  εξακολούθηση.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί τους τελευταίους έξι  μήνες εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών σε  τραπεζικά καταστήματα και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο δράστες βρισκόμενοι μέσα στα καταστήματα  τραπεζών παρακολουθούσαν τους πελάτες και όταν εντόπιζαν άτομα, κυρίως  ηλικιωμένους, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ανάληψη χρημάτων εισέρχονταν  μαζί τους στο θάλαμο θυρών ασφαλείας, ο οποίος λειτουργεί με  χρονοκαθυστέρηση και επιχειρούσαν την αφαίρεση των πορτοφολιών.

Παρόμοια μεθοδολογία χρησιμοποιούσαν και για τις κλοπές πορτοφολιών σε  αστικά λεωφορεία στα οποία επιβιβάζονταν μόνο σε ώρες συνωστισμού και  με τη χρήση ενδύματος κάλυπταν το χέρι τους αφαιρώντας πορτοφόλια  ηλικιωμένων.

Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν  εξιχνιαστεί εννέα συνολικά περιπτώσεις κλοπών (τρεις σε τράπεζες και  έξι σε λεωφορεία).

Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι πριν ένα  χρόνο περίπου είχαν συλληφθεί για δύο κλοπές πορτοφολιών στο κέντρο  της Πάτρας και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.


Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε οικίες στην Πάτρα

Από την έως τώρα έρευνα έχουν συλληφθεί δύο άτομα και εξιχνιαστεί  δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών

Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της ομάδας, από την παράνομη  δράση τους, ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα που είχε διαπράξει το τελευταίο  τρίμηνο, μεγάλο αριθμό διαρρήξεων σε οικίες.

Για την υπόθεση αυτή, έχουν συλληφθεί δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 19  και 17 ετών, σε βάρος των οποίων και πέντε ακόμα ημεδαπών συνεργών  τους που αναζητούνται από τις Αρχές, σχηματίστηκε δικογραφία για  διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα χθες (9-4-2013) το απόγευμα, οι δράστες, ενεργώντας από  κοινού, διέρρηξαν οικία 55χρονου ημεδαπού στο Ρίο αφαιρώντας ένα  επίχρυσο κολιέ και μικρό χρηματικό ποσό.

Κατά την αποχώρηση τους οι δύο ημεδαποί έγιναν αντιληπτοί από  Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή  και συνελήφθησαν, ενώ οι υπόλοιποι δράστες αντιλαμβανόμενοι τη σύλληψη  των συνεργών τους διέφυγαν.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Πατρών, προέκυψε ότι, οι δύο συλληφθέντες ήταν μέλη σπείρας  αποτελούμενης από τουλάχιστον επτά άτομα, τα οποία το τελευταίο  τρίμηνο με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές σε οικίες  αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς  υπολογιστές και κινητά τηλεφωνά.


Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί  δεκαέξι συνολικά κλοπές. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν διαρρήξεις στις  εξής περιοχές:

• Τέσσερις (4) στο Άγιο Βασίλειο
• Από δύο (2) στο Ρίο, τη Ροδινή, το Μιντιλόγλι και την Αγυιά
• Και από μία στο κέντρο της Πάτρας, το Μονοδένδρι, τα  Τσουκαλέικα και το Καστρίτσι

Υπογραμμίζεται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από  την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην σπείρα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν  τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε πολλούς από  αυτούς έχουν επιβληθεί και περιοριστικοί οροί για διακεκριμένες κλοπές  που είχαν διαπράξει, σε βαθμό κακουργήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών  ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται