«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 64.000,00 ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (18-4-2013) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 41χρονος ημεδαπός για οφειλές  προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του...
41χρονου αγρότη, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό  των 64.444,90 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25  παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη  τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς  το Δημόσιο».


Συνελήφθη στον Στάνο Αιτωλοακαρνανίας ένας Αλβανός διακινητής που διευκόλυνε την μεταφορά ενός μη νόμιμου ομοεθνή του στην Ελληνική επικράτεια

Συνελήφθησαν χθες (17-04-2013) νωρίς το πρωί, στο 99ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, στο Στανο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, δυο  αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας,  ηλικίας 26 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διευκόλυνσης μεταφοράς παράνομων  στην Ελληνική επικράτειας και της παράνομης εισόδου στη Χώρα.
Ειδικότερα στα πλαίσιο ελέγχων των αστυνομικών για την πρόληψη της  εγκληματικότητας στην περιοχή εντοπίστηκε ο 25χρονος να μεταφέρει με  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τον 26χρονο ομοεθνή του, ο οποίος δεν κατείχε κανένα  ταξιδιωτικό έγγραφο,.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Αγρινίου ενώ το όχημα του 25χρονου κατασχέθηκε ως μέσω τέλεσης  αδικήματος.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.


Συνελήφθη στη Κάτω Αχαΐα, 59χρονος αλλοδαπός για οπλοκατοχή
Κατασχεθήκαν δύο σπαθιά και ισάριθμα μαχαίρια

Συνελήφθη χθες (17-4-2013), το απόγευμα, στο Λάππα της Κάτω Αχαΐας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας 59χρονος Ρουμάνος σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη 
οπλοκατοχή.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο όχημα του  59χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν δύο σπαθιά συνολικού μήκους 60 και 45 εκατοστών καθώς και ισάριθμα μαχαίρια με μήκος 30 και 28 εκατοστά  αντίστοιχα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την εμπορία και κατοχή κροτίδων Συνελήφθη ένα ακόμα ημεδαπός στην Κλειτορία

  Κατασχέθηκαν περισσότερες από 12.000 κροτίδες και παιδικά αθύρματα

Συνελήφθη χθες (17/4/2013) το μεσημέρι, στην Κλειτορία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ένας ημεδαπός  άνδρας, ηλικίας 30 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία  για εμπορία και κατοχή κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, στο όχημα του  30χρονου, το οποίο χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικό χώρο για τα  εμπορεύματα περιπτέρου που λειτουργεί, βρήκαν και κατέσχεσαν 1.750  κροτίδες και 11.940 παιδικά αθύρματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των  Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε  ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων,  πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από  το Νόμο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων  συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες  και ιδίως στους γονείς τα εξής :
• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και  συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
• Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα  αγοράζετε.
• Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης  των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα,  γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι  παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί  κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.


Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια για το περιστατικό της Μανωλάδας
Στην Ελληνική Δημοκρατία σήμερα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η οικονομική εκμετάλλευση εκατοντάδων ή και χιλιάδων συνανθρώπων μας, όπως και η διαβίωσή τους σε απαράδεκτες συνθήκες. Πόσω μάλλον η απόπειρα δολοφονίας τους.
Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε την ενεργό συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νομοταγών πολιτών της Ηλείας και των τοπικών φορέων.
Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω ότι η τήρηση του Νόμου είναι όχι μόνο αυτονόητη υποχρέωση όλων μας, αλλά και αναγκαίος όρος για την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας.

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με το περιστατικό τραυματισμού αλλοδαπών, στην Μανωλάδα Ηλείας και τη σύλληψη καταζητούμενου υπηκόου FYROM,  για διάπραξη μεγάλου αριθμού ληστειών.
«Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ημεδαπών, ηλικίας 39, 27 και 21 ετών, οι οποίοι χθες το απόγευμα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, εργαζόμενοι ως επιστάτες καλλιέργειας φράουλας, πυροβόλησαν σε βάρος περίπου διακοσίων (200) αλλοδαπών εργατών γης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 28 ατόμων.
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός των αλλοδαπών εργαζομένων με τους τρεις επιστάτες για την μη καταβολή δεδουλευμένων ημερομισθίων έξι μηνών, μετά τον οποίο οι τρεις αναζητούμενοι αποχώρησαν από το σημείο. Λίγη ώρα αργότερα επανήλθαν, κρατώντας δύο κυνηγετικά όπλα και ένα πιστόλι και πυροβόλησαν προς το μέρος των συγκεντρωμένων αλλοδαπών.
Άμεσα χθες το απόγευμα συνελήφθη, στη Λάππα Αχαΐας, ο 57χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης – καλλιέργειας φράουλας, ενώ σήμερα το πρωί συνελήφθη, στην περιοχή της Πηνείας Αμαλιάδας, ένας ακόμα 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το βράδυ και για χρονικό διάστημα κάποιων ωρών, παρείχε κατάλυμα σε δύο (2) από τους τρεις (3) αναζητούμενους.
Στο χώρο του περιστατικού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
•    Πέντε κενά και ένα πλήρες φυσίγγιο
•    Πέντε συγκεντρωτήρες φυσιγγίων
•    Δέκα πέντε σιδερένιους σωλήνες
•    Δώδεκα αυτοσχέδια ρόπαλα
Ακόμα, στην κατοχή του 38χρονου και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατέσχεσαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει.
Σημειώνεται ότι από τους επτά συνολικά αλλοδαπούς, οι οποίοι παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, από τις έως τώρα ενδείξεις, κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής.
Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι τόσο η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας είναι αποφασισμένη να πατάξει τέτοιου είδους φαινόμενα εκμετάλλευσης αλλοδαπών, τα οποία προσβάλλουν τον πολιτισμό της χώρας μας.
Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι με την ψήφιση πλέον πριν από εννέα (9) ημέρες του νέου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας δίνονται πλέον αρμοδιότητες για την ανασφάλιστη εργασία και στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου στο  Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, που εκκρεμεί, θα ξεκινήσουν συστηματικοί έλεγχοι σε ολόκληρη την επικράτεια για το ζήτημα αυτό.
Επιπλέον, σας καλέσαμε σήμερα εδώ προκειμένου να σας ανακοινώσω μία επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του καθημερινού μας έργου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Συγκεκριμένα, μετά από πολύμηνες, συστηματικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθη προχτές το απόγευμα, στο Περιστέρι Αττικής, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος καταζητούταν για σωρεία ένοπλων ληστειών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν:
•    μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δεκαπέντε (15) ετών και δεκαοκτώ (18) μηνών και σε χρηματική ποινή, για κατοχή αυτοσχέδιας εκρηκτικής βόμβας από κοινού και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αναφορικά με υπόθεση απαγωγής εφοπλιστή
•    και τρία (3) Εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και εκβίαση, για ληστείες, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, από το Μάιο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013, είχε διαπράξει ή είχε συμμετάσχει στη διάπραξη είκοσι μίας (21) συνολικά ληστειών τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Βοιωτία, Αττική, Αργολίδα, Εύβοια, Αχαΐα, Μεσσηνία, Τρίπολη, και Κορινθία, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει πάνω από 250.000 ευρώ.
Επίσης, προέκυψε ότι από τον Μάιο του 2012 έως και τον Οκτώβρη του ίδιου έτους συνεργαζόταν στη διάπραξη ληστειών με ποινικό, τότε δραπέτη φυλακών και έναν ακόμα γνωστό ποινικό ημεδαπό.
Στην κατοχή του 34χρονου και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
•    μία συσκευή TAZER
•    ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο
•    φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
•    τρεις απομιμήσεις πιστολιών
•    τρεις περούκες
•    πλαστό δελτίο ταυτότητας και δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία του 34χρονου και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας
•    ποσότητα ηρωίνης
•    πλήθος κινητών τηλεφώνων
•    τα ρούχα τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη ληστειών και
•    χρηματικό ποσό
Ο 34χρονος συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και θα προσαχθεί ξανά ενώπιον του κ. Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.
Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί καλλιεργητές, ενώ εκριζώθηκαν 2.410 δενδρύλλια κάνναβης. Ακόμα, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης εντοπίστηκε δώμα πολυκατοικίας στου Ζωγράφου, το οποίο οι τρεις συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως κρύπτη των ναρκωτικών και στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (215) κιλών.
Σας ευχαριστώ.»