«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την εμπορία και κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών
Ακόμη δυο συλλήψεις, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα  πώλησης πυροτεχνημάτων – μπαλονιών στη Πάτρα

Κατασχέθηκαν περισσότερες από 7.500 κροτίδες Από τις αρχές Μαρτίου έχουν κατασχεθεί, πάνω από – 39.000  – τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, καπνογόνων και παιδικών αθυρμάτων Οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν  είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα
 Συνελήφθησαν χθες (24/4/2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 38χρονος  ιδιοκτήτης καταστήματος και ο 39χρονος υπάλληλος του σε βάρος των  οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή κροτίδων

Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που...
ενήργησαν οι Αστυνομικοί, σε  κατάστημα πώλησης πυροτεχνημάτων – μπαλονιών του 38χρονου στη  Πάτρα, βρήκαν και κατέσχεσαν 7.755 κροτίδες και τέσσερεις μηχανισμούς  εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY).
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Μαρτίου έχουν συλληφθεί συνολικά οκτώ  άτομα και έχουν κατασχεθεί μετά από στοχευμένους αιφνιδιαστικούς  ελέγχους, συνολικά (39.845) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, παιδικών  αθυρμάτων και καπνογόνων, καθώς και τέσσερεις μηχανισμοί εκτόξευσης  χημικών ουσιών (SPRAY).

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των  Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε  ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων,  πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από  το Νόμο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο  της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων  συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες  και ιδίως στους γονείς τα εξής :

• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και  συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
• Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα  αγοράζετε.
• Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού,  ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης  των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα,  γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι  παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί  κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.


Άλλοι τριάντα εννέα (39) αλλοδαποί πολίτες διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους

Επιπλέον τριάντα εννέα (39) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (24.04.2013), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν τριάντα τρεις (33) πολίτες Πακιστάν, ένας (1) πολίτης Αιγύπτου, ένας (1) πολίτης Λιθουανίας, ένας (1) πολίτης Αλβανίας, ένας (1) πολίτης Αλγερίας και δύο (2) πολίτες Μπαγκλαντές, για τους οποίους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Η επιστροφή των είκοσι εννέα (29) από τους τριάντα τρεις (33) αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν πραγματοποιήθηκε μέσω κοινής ευρωπαϊκής επιχείρησης με ειδική πτήση «Charter» από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τη Λαχώρη – Ισλαμαμπάντ, ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί πολίτες επέστρεψαν στις χώρες τους με εμπορικές πτήσεις, με προορισμούς τη Λαχώρη, το Κάιρο, τη Βίλνιους, τα Τίρανα, το Αλγέρι και τη Ντάκα.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Συνελήφθη αλλοδαπός λαθρέμπορος στην Αμαλιάδα

Κατασχέθηκαν 3.560  λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη σήμερα (25-4-2013) το μεσημέρι, στα Καβάσιλα Ηλείας, από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας αλλοδαπός άνδρας,  υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 29 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, εντόπισαν  τον 29χρονο να κινείται πεζός στα Καβάσιλα Ηλείας και σε έρευνα που  ενήργησαν σε σάκο που κρατούσε, βρήκαν και κατέσχεσαν 178 πακέτα  τσιγάρων τα οποία προόριζε για διάθεση σε τρίτους.

Κανένα από τα πακέτα που κατασχέθηκαν δεν έφερε την ενδεικτική ταινία  ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι αυτός είχε  εισέλθει λάθρα στη Χώρα και παρέμενε παράνομα σε αυτή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός στην Κάτω Αχαΐα, για μεγάλες οφειλές προς  το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 990.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (25-4-2013) το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από  αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας 38χρονος  ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 38χρονου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χώρο της εμπορίας τροφίμων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 998.934,34 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25  παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη  τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς  το Δημόσιο».

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στην Κάτω Αχαΐα, για μεγάλες οφειλές προς  το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 530.000 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (25-4-2013) το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από  αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας 47χρονος  ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 47χρονου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χώρο  της εμπορίας αγροτικών προϊόντων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των  537.107,62 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25  παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη  τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς  το Δημόσιο».