«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθησαν στη Πάτρα, τρεις ημεδαποί που πωλούσαν απομιμήσεις συσκευών ως γνήσιες

Συνελήφθησαν χθες (13-4-2013) στη Πάτρα, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 29,28  και 25 ετών οι οποίοι προσπαθούσαν να εξαπατήσουν πολίτες πουλώντας  τους απομιμήσεις ηλεκτρονικών προϊόντων ως αληθινά.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον...
29χρονο και τον 28χρονο δράστη  να επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτη πουλώντας του μια απομίμηση  κινητού τηλεφώνου ως γνήσια.
 Οι δράστες παζαρευόταν με τους παθόντες την αξία κινητών, ενώ για να  τους πείσουν ισχυρίζονταν ότι οι όλες ηλεκτρονικές συσκευές ήταν προϊόντα κλοπής έχοντας τοποθετήσει πάνω σε αυτές και την υποτιθέμενη  πραγματική τιμή πώλησης τους, ύψους 670 ευρώ, ώστε να δημιουργείται η  ψευδαίσθηση στους πολίτες ότι πρόκειται για αληθινές συσκευές.
 Στην κατοχή των δυο δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν  τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας ενώ σε ερευνά που ακολούθησε σε  ξενοδοχείο όπου διέμεναν στη Πάτρα, συνελήφθη ο 25χρονος συνεργός τους  και κατασχεθήκαν άλλα επτά κινητά τηλέφωνα καθώς και ένας φορητός  ηλεκτρονικός υπολογιστής τα οποία ήταν επίσης απομιμήσεις των γνησίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών  ενώ οι έρευνες για συμμέτοχη τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα  συνεχίζονται.

***
Συνελήφθη 48χρονος στην Πάτρα που προσποιούταν το υπάλληλο της Ε.Υ.Π.

Συνελήφθη χθες (12-4-2013) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς  της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 48 ετών, σε βάρος του  όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί  κατάθεση.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια ελέγχων των αστυνομικών για την πρόληψη  της εγκληματικότητας, ο 48χρονος επέδειξε ένα πλαστογραφημένο δελτίο  ταυτότητας με τα στοιχεία του, στο όποιο ανέγραφε τις λέξεις « Ε.Υ.Π.  –PLATINUM ACCESS AUTHORITY » ισχυριζόμενος στους αστυνομικούς  ότι είναι υπάλληλος της Ε.Υ.Π.

Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ  το πλαστό δελτίο ταυτότητας κατασχέθηκε.