«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η χορευτική ομάδα των Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου στην Πάτμο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
“ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ”
ΣΤΟ 2ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΑΤΜΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2011, το 2ο συναπάντημα παραδοσιακών χορών Πάτμου, με την συμμετοχή πλήθους χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα.

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»,
συμμετείχε στις εκδηλώσεις, προβάλλοντας την Αιτωλοακαρνανία και την μουσική της παράδοση.
Τα παιδιά της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου «ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ»,  με το πλούσιο χορευτικό τους πρόγραμμα και το ταλέντο τους, απέδειξαν τι σημαίνει Αιτωλοακαρνανική λεβεντιά και κατάφεραν να καθηλώσουν το κοινό της Πάτμου και να αρπάξουν ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα.
Ο υπεύθυνος του χορευτικού, κ. Γεώργιος Κολοζάκης συμμετείχε στο γεύμα που οργάνωσε η Ιερά Μονή Πάτμου προς τιμήν των διοργανωτών του Φεστιβάλ και των καλεσμένων τους. Στο τέλος του γεύματος, ο ηγούμενος της Μονής κ.κ. Αντύπας, μοίρασε αναμνηστικά δώρα στους παρευρισκομένους.
Ο κ. Κολοζάκης με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε το δώρο του ηγουμένου της Μονής Πάτμου και εκ  μέρους του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ», ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πρόσκληση και φιλοξενία τους, παρέδωσε καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας, το βιβλίο του καθηγητή κ. Χρήστου Σιάσου «Οι Άγιοι της Αιτωλοακαρνανίας» και ιστορικό λεύκωμα της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.  

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ευχαριστεί θερμά την Ιερά Μονή Πάτμου, το χορευτικό Όμιλο Φίλων και Νέων Πάτμου και το Δήμο Πάτμου για την πρόσκληση και φιλοξενία τους καθώς επίσης και
    Τον καθηγητή- συγγραφέα κ. Χρήστο Σιάσο για την παραχώρηση βιβλίων του που δωρίστηκαν στη Ιερά Μονή Πάτμου,
    Τον κατασκευαστή παραδοσιακών φορεσιών κ. Νίκο Πλακίδα, διότι ακολούθησε την χορευτική ομάδα του Συλλόγου στην Πάτμο και παραχώρησε μέρος των παραδοσιακών φορεσιών που παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις,
    Τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Πάνο Κατσούλη για την παραχώρηση του ιστορικού λευκώματος της πόλης.