«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Δυναμικό …Μαθητικό Συλλαλητήριο στο Αγρίνιο!

Δυναμική μαθητική παρουσία, σήμερα στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στο Αγρίνιο και ισχνή συμμετοχή συνδικαλιστών!
Μαθητές που απ’ την αρχή της σχολικής χρονιάς βρίσκονται σε κατάληψη, ήταν οι πρωταγωνιστές της σημερινής κινητοποίησης στο Αγρίνιο.
Ελάχιστοι οι συνδικαλιστές που ήταν και συνδιοργανωτές από τον Σύλλογο Δασκάλων, από την Β΄ΕΛΜΕ, από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.
Πρώτη ομιλήτρια η κ. Γεωργία Μυλωνά (Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου), που αναφέρθηκε στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το δημόσιο σχολείο, στα ανυπέρβλητα εμπόδια στην εκπαίδευση των μαθητών, στις δυσκολίες γονέων και κηδεμόνων ν’ αντιμετωπίσουν την τραγική αυτή κατάσταση. 
Κατόπιν το λόγο πήρε ο κ. Βασίλης Κόκκοτος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», που αναφέρθηκε και αυτός, στα αξεπέραστα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί και μαθητές στο να επιτελέσουν το έργο τους. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία από τους μαθητές, που φώναζαν ακατάπαυτα συνθήματα, στους δρόμους του Αγρινίου.
 Η πορεία κατέληξε μπροστά στο δημαρχείο Αγρινίου, που αξίζει να σημειωθεί στην είσοδο υπήρχε Αστυνομική δύναμη, για τον φόβο επεισοδίων.
Έκτροπα πάντως δεν υπήρξαν, αν εξαιρέσει κανείς κάποια μικροαντικείμενα που εκτοξεύτηκαν από θερμόαιμους. Η περιφρούρηση του  συλλαλητηρίου από τους μαθητές, που αξίζει να σημειωθεί επέδειξαν ετοιμότητα και ωριμότητα, αμέσως επενέβη και δεν υπήρξε συνέχεια.   
Η εκδήλωση «έκλεισε» αφού αντιπροσωπεία ανέβηκε στο δημοτικό μέγαρο και επέδωσε ψήφισμα στον δήμαρχο Αγρινίου.

Δημήτρης Ντόκας