«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Ουσιαστική και αποτελεσματική η συνάντηση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας»

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης παρευρέθηκε στη συνάντηση που είχε η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παρουσία του Γεν. Γραμματέα κ. Παπάζογλου κι άλλων  υπηρεσιακών  παραγόντων , με τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος και τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για σοβαρά θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης σχετικά με τη συνάντηση αυτή δήλωσε :
« Ουσιαστική κι αποτελεσματική ήταν η συνάντηση, στην οποία τέθηκαν ζητήματα  και προτάσεις για την πορεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την διαχείριση , τα λειτουργικά προβλήματα και κυρίως των προμηθειών και της φοιτητικής λέσχης καθώς και προβλήματα κάθε οικονομικής λειτουργίας που αντιμετωπίζει τελευταία το ίδρυμα, σε συνάρτηση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.»
Η Υπουργός Παιδείας δέχτηκε την άμεση υπογραφή εγκυκλίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επίσης δεσμεύτηκε, να φέρει νομοθετική πρωτοβουλία εντός 15 ημερών ώστε να μεταφερθούν κονδύλια , μετά από πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα είτε στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου είτε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Για το θέμα της στελέχωσης του Πανεπιστημίου με το απαιτούμενο Διοικητικό Προσωπικό αποδέχτηκε την πρόταση για άμεση στελέχωση από μετακινήσεις που μπορεί να γίνουν από πλεονάζον προσωπικό των γραφείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στο Νομό μας.
Είδε θετικά την πρόταση για άμεση επιμήκυνση του χρόνου που παρέρχεται, ώστε να διατεθεί στο Πανεπιστήμιο η υπό παραχώρηση έκταση  του Αεροδρομίου.
Τέλος, η Υπουργός ζήτησε να υπάρξει πρόταση από τη Διοικούσα Επιτροπή ώστε να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις των παραιτηθέντων μελών της.
Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης ύστερα από τη συνάντηση και τις εξελίξεις αυτές αναφέρει πως είναι φανερό ότι παραμένει έντονο το ενδιαφέρον για τη στήριξη και την ενίσχυση του Πανεπιστημίου μας και πως είναι στο χέρι της Διοικούσας Επιτροπής και όλων των φορέων της περιοχής ώστε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος να αποτελέσει πιλότο για τη νέα Δομή του Πανεπιστημίου σε εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισθέντος Νόμου Πλαισίου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.