«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Εξάρθρωση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας διάπραξης κλοπών οχημάτων στη Βάρδα Ηλείας

Κατασχέθηκαν 4 οχήματα και πληθώρα εξαρτημάτων και ανταλλακτικών.


Εξαρθρώθηκε, χθες 20-9-2011 από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας οργανωμένη εγκληματική ομάδα πέντε ημεδαπών, αποτελούμενη από έναν 49χρονο πατέρα μαζί με τους δύο υιούς του, 19 και 29 ετών αντίστοιχα καθώς και άλλα δύο ακόμη αδέλφια ηλικία 22 και 24 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπές οχημάτων κατ΄ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με την ύπαρξη σπείρας η οποία διενεργούσε το τελευταίο χρόνο κλοπές οχημάτων τα οποία αποσυναρμολογούσε και μεταποιούσε για ανταλλακτικά, Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας διενήργησαν στην περιοχή Νησιού Ηλείας, νομότυπες έρευνες σε συσκευαστήριο – αποθήκη, το οποίο είχαν μετατρέψει και λειτουργούσαν παράνομα ως συνεργείο οι τρεις πρώτοι δράστες, καθώς και σε παρακείμενη αποθήκη τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
•    Ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
•    Ένα κουβούκλιο Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Στεφάνου Αττικής.
•    Μια ακόμα δίκυκλη μοτοσικλέτα, τέσσερις κινητήρες και τρεις σκελετοί δικύκλων μοτοσικλετών καθώς και πληθώρα εξαρτήματα από μηχανάκια όπως ψυγεία, ρεζερβουάρ, ψαλίδια, καρμπυρατέρ, ρόδες, αμορτισέρ κ.τ.λ. για τα οποία δεν κατείχαν κανένα αποδεικτικό νόμιμης κυριότητας ή κυκλοφορίας.

Έπειτα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των άλλων δύο ημεδαπών αδελφών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μοτοσικλέτα άνευ αριθμού κυκλοφορίας για την οποία δεν κατείχαν κανένα αποδεικτικό νόμιμης κυριότητας ή κυκλοφορίας.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα κατασχεμένα πειστήρια με προηγούμενες κλοπές οχημάτων.