«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Με μπροστάρη την ΠΑΣΥ


Με μπροστάρη την ΠΑΣΥ
Εντείνονται οι αγωνιστικές προετοιμασίες στη Θεσσαλία
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των παναγροτικών συλλαλητηρίων, στη Θεσσαλία, που θα γίνουν στις αρχές Δεκέμβρη, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΠΑΣΥ για συνέχιση του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Τα συλλαλητήρια θα γίνουν την 1η Δεκέμβρη στα Τρίκαλα και στις 3 του μήνα στη Λάρισα και στην Καρδίτσα, ενώ για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται αγωνιστικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά, ώστε να φτάσει το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής.
Στην Καρδίτσα, τις επόμενες μέρες οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων, που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία. Στη σύσκεψη, επισημάνθηκε η ανάγκη έντασης του αγώνα κατά της πολιτικής ξεκληρίσματος της ΕΕ και της κυβέρνησης, ενώ συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών των αγροτικών προϊόντων, οι οποίες είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα.
Κι όσον αφορά στο αίτημα της καθιέρωσης κατώτερων εγγυημένων τιμών, υπογραμμίστηκε ότι, μεταξύ των άλλων, αυτές πρέπει να είναι:
· 40 λεπτά για το σκληρό σιτάρι
· 60 λεπτά για το βαμβάκι
· 27 λεπτά για το καλαμπόκι και το μαλακό σιτάρι
· 70 λεπτά για το αγελαδινό γάλα
· 1,20 ευρώ για το πρόβειο και τα 2/3 αυτής της τιμής για το γίδινο
· 8 ευρώ το κιλό για τα αμνοερίφια και
· 6 ευρώ το κιλό για τα βοοειδή.
Στη Λάρισα, ενόψει του νομαρχιακού συλλαλητηρίου, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν επαρχιακές συγκεντρώσεις προετοιμασίας: Την Τρίτη στα Φάρσαλα, την Τετάρτη στην Ελασσόνα και την Παρασκευή στον Τύρναβο και στην Αγιά. Ανάλογες είναι οι προετοιμασίες και στους Νομούς Τρικάλων και Μαγνησίας.
Περιοδεία στη Φθιώτιδα
Περιοδεία στα δύο μπλόκα των αγροτών της Φθιώτιδας σε Αταλάντη και Ανθήλη πραγματοποίησε ο Β. Μπούτας, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Ο Β. Μπούτας τους κάλεσε να συστρατευτούν με την ΠΑΣΥ και να μην έχουν αυταπάτες για το ρόλο των διοικήσεων των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Τους κάλεσε επίσης να παλέψουν ενάντια στην ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει σε βάρος της αγροτιάς.
Οι αγρότες της Φθιώτιδας, στην πλειοψηφία τους καπνοπαραγωγοί, προχώρησαν και χτες σε περιοδικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία τα τρακτέρ που απέμειναν στην Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων στο ύψος της γέφυρας του Αχελώου, παρέμειναν παραταγμένα στην άκρη του δρόμου.Οπως επίσης έγινε γνωστό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα έχει σήμερα συνάντηση την Αθήνα με εκπροσώπους οργανώσεων που σχετίζονται με τον τομέα του καπνού.
ΡΙΖΟΣ 21-11-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: