«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

ΚΚΕ - Εκδήλωση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στην Αμφιλοχία

Η Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό Λαό εκφράστηκε και στην Αμφιλοχία με την κινητοποίηση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αμφιλοχίας του ΚΚΕ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Αμφιλοχίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ανέφερε ότι: «καταδικάζουμε το έγκλημα που διαπράττεται, όχι μόνο αυτές τις μέρες αλλά εδώ και 75 χρόνια σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού, από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ». Καταγγέλθηκε επίσης «η στοίχιση της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνικής Λύσης, του ΜΕΡΑ 25, και του φασιστικού κόμματος των Σπαρτιατών, στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις της αστικής τάξης, εμπλέκοντας και σέρνοντας το λαό μας σε επικίνδυνους δρόμους...

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό γιατί το κράτος του Ισραήλ και η κυβέρνησή του τον δολοφονούν εδώ και δεκαετίες, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας την ίδια ώρα στον ισραηλινό λαό που και αυτός υποφέρει από το ίδιο το κράτος του Ισραήλ, την αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου, που τον σέρνει συνεχώς σε πολεμικές συγκρούσεις, σε σφαγές ενάντια σε γειτονικούς λαούς και γίνεται έτσι και ο ίδιος θύμα μιας συνολικά βάρβαρης πολιτικής».

Τονίστηκε πως «ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να αγωνίζεται για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, και άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές». Όπως επίσης ότι πρέπει: «να πάψει κάθε εμπλοκή της χώρας μας και κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, να σταματήσει κάθε οικονομική- πολιτική- στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο και να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Στη συνέχεια διαβάστηκαν ποιήματα των Παλαιστινίων ποιητών Μ. Νταρουίς,  Σαμίχ Κασέμ, Ταουφίκ Σαγιάντ και κείμενο του Ισραηλινού Δημοσιογράφου και συγγραφέα Λεβί Γκιντεόν.

Στην πορεία που ακολούθησε οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», «Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός» και «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, στο ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή».

 

ΚΚΕ Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας