«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Νίκος Μωραΐτης: Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου νομοθετεί νέα αντιλαϊκά μέτρα (VIDEO)


Το ΚΚΕ καταψηφίζει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς επιφέρει νομοθετική κατοχύρωση νέων αντιλαϊκών μέτρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων μέσω της Τοπικής Διοίκησης και των Περιφερειών, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕΝίκος Μωραΐτης, μιλώντας τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κύρωσή της από 31-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αποτελεί στην ουσία υλοποίηση του αντιδραστικού θεσμού του «Καλλικράτη»...

Όπως σημείωσε ο Νίκος Μωραΐτης: «Θα έχουμε μαζικά χαράτσια στους Δήμους σε βάρος των Δημοτών, μαζικές απολύσεις που θα γίνονται και μέσα από την επιτήρηση και λόγω της απόκλισης των προϋπολογισμών που θα βρίσκονται σε συνεχή μνημόνια, μέσα από το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας.
Και όλα αυτά τα κάνατε με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα άρθρο. Με αυτή την απαράδεκτη διαδικασία που η αστική δημοκρατία όταν πρόκειται να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους, ακόμα και όταν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι δεδομένη.
Καταψηφίζουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρά τις δύο, τρεις θετικές διατάξεις που περιέχει, οι οποίες όμως στην ουσία είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στους στόχους για την πλήρη ιδιωτικοποίηση στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης με εργαλείο -όπως αναφέραμε και χθες- τον "Καλλικράτη" και τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, που είναι ο βασικός πυλώνας της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου.
Κάποιοι ανέφεραν ότι κανείς εδώ σε αυτήν την αίθουσα δεν είπε για την ΗΔΙΚΑ. Αυτοί που κόπτονται γιʼ αυτό, δεν μιλούν για την ουσία. Προσωποποιούν το ζήτημα και δεν τους νοιάζει η ουσία.
Εμείς το λέμε καθαρά. Στο άρθρο 16 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου έχουμε την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλειας, την ΗΔΙΚΑ. Έχουμε, δηλαδή, την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του απομένοντος δημόσιου τομέα. Η ανώνυμη εταιρεία, η ΗΔΙΚΑ, αναλαμβάνει την εποπτεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ μέσω της δυνατότητας την οποία έχει και την υποστήριξη των φορέων εποπτείας του Υπουργείου Υγείας.
Ακόμα, η ΗΔΙΚΑ θα έχει τον έλεγχο των φορέων του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που διαθέτουν ακίνητη περιουσία. Έτσι θα προχωρήσει ακόμα ταχύτερα το επόμενο διάστημα στο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας μέσω της αξιοποίησης. Υπάρχει συνειδητή απαξίωση των δημόσιων οργανισμών για να προκαλούν αγανάκτηση στο λαό και να έρθει μετά σαν ώριμο φρούτο η ιδιωτικοποίηση. Προσπαθεί, δηλαδή, η Συγκυβέρνηση με διάφορα τεχνάσματα να κρύψει τη βαρβαρότητα της πολιτικής σας.
Το σχέδιο νόμου έρχεται να συμπληρώσει, κατά τη γνώμη μας, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Έχουμε σάρωμα των κατακτήσεων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σημείωσε ότι παρατείνεται όχι με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά με χρήματα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, από το λογαριασμό εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων.
Όπως τόνισε: «Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους ειδικά στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να βγάλουν συμπεράσματα, να μην ξεγελαστούν. Είναι, κατά τη γνώμη μας, εργαζόμενοι που αργά ή γρήγορα θα έχουν ημερομηνία λήξης. Και οι συνταξιούχοι πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν θα τους παρέχονται υπηρεσίες, απλώς και μόνο θα πληρώνουν και θα ξαναπληρώνουν για κάθε παροχή».